Blog8 Ενδιαφέροντα Πράγματα για τους Μεγάλους Δανούς - DogSpotk9

Οι σκύλοι αυτοί είναι πράγματι μεγάλοι σε μέγεθος και προσωπικότητα ωστόσο ξέρατε πως δεν είναι Δανοί; Σκύλοι οι οποίοι έμοιαζαν με τους Μεγάλους Δανούς εμφανίζονται σε αρχαία Αιγυπτιακά γλυπτά μολονότι οι σύγχρονοι Μεγάλοι Δανοί εκτράφηκαν στην Γερμανία στα τέλη του 1800 ως κυνηγοί αγριογούρουνων. Στις μέρες μας, αυτοί οι ευγενικοί γίγαντες γίνονται αξιαγάπητα οικογενειακά κατοικίδια και ονομάζονται Απολλώνιοι σκύλοι χάρη στην ομορφιά, την χάρη και το θάρρος τους.

Πάμε να δούμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για αυτούς τους μεγαλόσωμους σκύλους.

Μεγάλοι Δανοί – Οι Υψηλότεροι Σκύλοι στον Κόσμο

Μεγάλος Δανός

Ένας αρσενικός Μεγάλος Δανός μπορεί να φτάσει τα 82 εκατοστά σε ύψος στον ώμο και σε βάρος τα 80 κιλά. Τα θηλυκά είναι λίγο μικρότερα, φτάνοντας τα 80 εκατοστά σε ύψος και τα 64 κιλά σε βάρος. Οι αρσενικοί και θηλυκοί Μεγάλοι Δανοί μπορούν να ορθώσουν το ανάστημα τους φτάνοντας στο ύψος του ανθρώπου αν σηκωθούν στα δυο τους πόδια! Παρόλο το μέγεθος τους, οι Μεγάλοι Δανοί είναι κομψοί έχοντας ένα βασιλικό βάδισμα και μια υπερήφανη στάση σώματος.

Οι Πιστοί μας Φίλοι είναι Κοινωνικοί και Στοργικοί

Μεγάλοι Δανοί Στοργικοί και Κοινωνικοί

Μην σας ξεγελά το μέγεθος των Μεγάλων Δανών. Οι τετράποδοι αυτοί φίλοι μας είναι αξιαγάπητοι και αποζητούν την φροντίδα σας. Χρειάζονται αρκετή τρυφερότητα και κοινωνικοποίηση με ανθρώπους και άλλα ζώα, κάτι που τους κάνει εξαίρετα οικογενειακά κατοικίδια. Χάρη στην γλυκιά, ευγενική και υπομονετική διάθεση τους, οι Δανοί τα πάνε τέλεια με τα παιδιά – ωστόσο όπως συμβαίνει με όλους τους σκύλους δεν θα πρέπει ποτέ να μένουν μόνοι τους με νεαρά παιδιά χωρίς επίβλεψη.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά κάποιας ηλικίας στην οποία καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να ‘πιέσουν’ το ίδιο έναν Μεγάλο Δανό, όπως θα έπρατταν με έναν μικρότερο σκύλο ή κουτάβι.

Οι Μεγάλοι Δανοί Εμπιστεύονται τα Μέγιστα την Όσφρηση τους

Αυτοί οι σκύλοι έχουν εκτραφεί για να κυνηγούν αγριογούρουνα και αν πιάσουν την μυρωδιά, θα θελήσουν να την ακολουθήσουν. Οι περίπατοι θα πρέπει πάντοτε να γίνονται υπό τη συνοδεία λουριού και στο σπίτι σας θα πρέπει να διαθέτετε μια πολύ καλά περιφραγμένη αυλή.

Μεγάλη Φυλή = Μεγάλες Ανάγκες

Μεγάλος Δανός

Ένας Μεγάλος Δανός μπορεί να κοστίσει περισσότερο σε ότι έχει να κάνει με την τροφή του σε σχέση με έναν μικρό σκύλο. Επίσης, το ίδιο θα ισχύσει και σε θέματα υγείας καθώς και διαμόρφωσης χώρου στο σπίτι σας. Αν επιθυμείτε να φέρετε στη ζωή σας έναν Μεγάλο Δανό, τότε να ξέρετε πως δεν θα σας κοστίσει φθηνά.

Για την Φυλή Αυτή η Καθημερινή Άσκηση είναι Απαραίτητη

Μεγάλος Δανός Άσκηση

Δεν χρειάζεται να τρέχετε καθημερινά Μαραθώνιο με τον Μεγάλο Δανό σας αλλά το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν άσκηση. Δύο γρήγοροι περίπατοι σε εύλογη απόσταση θα είναι ότι πρέπει για τον Μεγάλο Δανό. Ωστόσο, μην ξεχνάτε πως τα κουτάβια διαθέτουν μεγαλύτερη ενέργεια οπότε θα πρέπει να ασκούνται ανάλογα. Ως ενήλικες, οι Μεγάλοι Δανοί είναι κατάλληλες συντροφιές για τζόκινγκ αλλά είναι σημαντικό να περιμένετε μέχρι να είναι τουλάχιστον 2 ετών καθώς αν ξεκινήσουν νωρίτερα το τρέξιμο ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα στα κόκαλα τους.

Η Εκπαίδευση είναι το Παν για τους Τετράποδους Φίλους μας

Με σκύλους τόσο μεγάλους και δυνατούς, είναι πολύ ζωτικό να μάθουν να υπακούν σε εντολές καθώς και να κοινωνικοποιηθούν κατάλληλα. Οι Δανοί είναι αρκετά φιλικοί και πρόθυμοι να ευχαριστήσουν κάνοντας την εκπαίδευση πολύ ευχάριστη, αν φυσικά αυτή πραγματοποιηθεί από νωρίς από έναν έμπειρο εκπαιδευτή.

Μεγάλοι Δανοί – Λάτρεις των Σπορ για Σκύλους

Μεγάλος Δανός Αθλήματα

Ανήκοντας σε μια κατηγορία δυνατών και έξυπνων σκύλων εργασίας, οι Μεγάλοι Δανοί είναι καλοί ανταγωνιστές σε μια ποικιλία αθλημάτων για σκύλους (Ευκινησία, Υπακοή, Ιχνηλασία, Βάρη κλπ)

Οι Σκύλοι Αυτοί Έχουν Σχετικά Μικρό Προσδόκιμο Ζωής

Μεγάλος Δανός1

Οι ευγενικοί αυτοί γίγαντες ζουν περίπου 7 με 10 έτη. Παρόλα αυτά, τα χρόνια αυτά της ζωής τους είναι γεμάτα με αξέχαστες εμπειρίες συνοδευόμενες από πολλή αγάπη και αφοσίωση.

Άρης Βασιλειάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *