Blog10 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε - Γκόλντεν Ριτρίβερ - DogSpotk9

Ιανουάριος 24, 2020by Άρης Βασιλειάδης0

Θα πρέπει να κατάγεστε από άλλο πλανήτη αν δεν έχετε ακουστά τα Γκόλντεν Ριτρίβερ. Αυτή η όμορφη, κεφάτη και αξιαγάπητη φυλή σκύλων ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών  κατοικίδιων για οικογένεια. Όποιος έχει ζήσει με ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ, ξέρει πως οι τετράποδοι αυτοί φίλοι μας είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι σύντροφοι. Παρακάτω, θα σας παραθέσουμε διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για αυτή την αξιολάτρευτη φυλή.

Η Ιστορία τους Ξεκινά στη Σκωτία

Γκόλντεν Ριτρίβερ

Για δεκαετίες, πολλές ψεύτικες ιστορίες αιωρούνταν γύρω από το Γκόλντεν Ριτρίβερ. Στις περισσότερες εξ αυτών λέγονταν πως οι σκύλοι αυτοί κατάγονταν από Ρώσους σκύλους τσίρκου. Αυτή η θεωρία καταρρίφθηκε όταν ήρθαν στην επιφάνεια τα αρχεία του Λόρδου Τουίντμαουθ του Inverness, της Σκωτίας. Το 1864, ο Λόρδος Τουίντμαουθ αγόρασε έναν “κίτρινο ιχνηλάτη (αγγ.-retriever-) ” τον οποίο ονόμασε Nous και τον ζευγάρωσε με ένα Τουίντ Γουότερ Σπάνιελ που ονομαζόταν Belle. Οι ‘Χρυσοί Ιχνηλάτες’ (Γκόλντεν Ριτρίβερ) που γνωρίζουμε σήμερα πιθανότατα προέρχονται από τον Nous και την Belle. Σε ευχαριστούμε, Λόρδε Τουίντμαουθ!

Ως Αθλητικοί Σκύλοι τα Γκόλντεν Ριτρίβερ Χρειάζονται Πολλή Άσκηση

Γκόλντεν Ριτρίβερ

Αυτά τα ενεργά αθλητικά μέλη δεν είναι κατάλληλα για να κάθονται στον καναπέ. Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι πάντοτε έτοιμα για δράση, είτε έχει να κάνει με ένα παιχνίδι ανάκτησης μιας μπάλας ή πεζοπορία, κολύμπι ή κάποια άλλη άσκηση. Οι πιστοί μας φίλοι είναι φυσικοί αθλητές και υπερέχουν σε μια ποικιλία αθλημάτων.

Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ Είναι μια Ιδιαίτερα Εργατική Ράτσα

Γκόλντεν Ριτρίβερ Έρευνα και Διάσωση

Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από το κυνήγι και την παρακολούθηση μέχρι και ως σκύλοι έρευνας και διάσωσης. Παρά την παιχνιδιάρικη ή άλλοτε αφελή φυσιογνωμία τους, μαθαίνουν γρήγορα και μπορούν να κυριαρχήσουν σε ένα πλήθος δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του πως να συμπεριφέρονται ως σκύλοι αναζήτησης και διάσωσης στο χώρο μιας καταστροφής.

Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ Μπορούν να Γίνουν Κορυφαίοι Σκύλοι Θεραπείας

Γκόλντεν Ριτρίβερ - Σκύλοι Θεραπείας

Οι σκύλοι αυτοί χρησιμοποιούνται συχνά ως σκύλοι θεραπείας για να παρηγορούν και να ηρεμούν τους ανθρώπους. Τα Γκόλντεν φαίνεται να διαθέτουν αποθέματα ενσυναίσθησης και άνευ όρων αγάπη. Οι τετράποδοι φίλοι μας με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους μπορούν κάλλιστα να ηρεμήσουν και να ευχαριστήσουν τον οποιονδήποτε, από μικρά παιδιά έως και ηλικιωμένους ασθενείς.

Ακόμη και Όταν Είναι Ενήλικα, Παραμένουν Νέα στην Καρδιά

Γκόλντεν Ριτρίβερ Ζωντάνια

Έχετε βιώσει σίγουρα καταστάσεις αστείρευτης παιχνιδιάρικης ζωντάνιας με το κουτάβι σας, σωστά; Αυτό τείνει να διαρκεί περισσότερο στο Γκόλντεν Ριτρίβερ σε σχέση με άλλες φυλές. Η φυλή αυτή ωριμάζει σταδιακά και τα Γκόλντεν μπορούν να είναι παιχνιδιάρικα και αφελή ακόμη και στην ενηλικίωση.

Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ Αγαπούν να Τρώνε

Γκόλντεν Ριτρίβερ Φαγητό

Μπορούν να φάνε τα πάντα, από το γεύμα στο μπολ τους μέχρι παιχνίδια, χαρτί και μαρκαδόρους. Έχουν επίσης την τάση να τρώνε παραπάνω από το κανονικό. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε προιδεασμένοι ώστε να περιορίζετε τις λιχουδιές τους, να μετράτε προσεκτικά την ποσότητα του φαγητού και να τα ταΐζετε μόνο τις ώρες που πρέπει να γευματίσουν.

Οι Σκύλοι αυτοί Αγαπούν να Κουβαλούν Πράγματα με το Στόμα τους

Γκόλντεν Ριτρίβερ

Όπως και οι άλλοι ιχνηλάτες (retriever), τα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι πιθανό να κουβαλούν κάτι παντού, όπως μπαστούνια, παιχνίδια, ρούχα ή οτιδήποτε άλλο δεν είναι ένα με το έδαφος.

Όλα τα Ριτρίβερ έχουν ένα αρκετά ‘μαλακό’ στόμα για να σηκώσουν και να κρατήσουν παιχνίδια με το στόμα τους -όπως πχ λαστιχένιες πάπιες -χωρίς να το καταστρέψουν. Το στόμα των σκύλων αυτών είναι τόσο μαλακό που λέγεται ότι μπορούν να κουβαλήσουν ένα αυγό με στόμα τους χωρίς να σπάσει το κέλυφος.

Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ Κλέβουν τις Εντυπώσεις σε Διαγωνισμούς

Γκόλντεν Ριτρίβερ Διαγωνισμοί

Ως έξυπνοι, αθλητικοί σκύλοι, τα Γκόλντεν είναι εξαιρετικοί ανταγωνιστές σε αθλήματα σκύλων όπως υπακοή, ευκινησία, κατάδυση από αποβάθρα και πολλά άλλα.

Tα Γκόλντεν Ριτρίβερ Παραμένουν Ακόμη Εξαιρετικά Δημοφιλή

Γκόλντεν Ριτρίβερ

Η φυλή ήταν στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων φυλών σκύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες, πρόσφατα στον αριθμό 3 από τις 195 φυλές. Τα ξαδέλφια τους, οι Λαμπραντόρ Ριτρίβερ, κατέχουν την πρώτη θέση για 28 χρόνια.

Άρης Βασιλειάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *