Blog9 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε για τα Πεκινουά - DogSpotk9

13 Σεπτεμβρίου, 2019by Άρης Βασιλειάδης0

Πεκινουά. Οι λιλιπούτειοι τετράποδοι φίλοι μας, αρχικά εκτράφηκαν ως σκύλοι συντροφιάς στην Κινέζικη Αυτοκρατορική Οικογένεια. Οι σκύλοι αυτοί ιστορικά θεωρούνται ιεροί στην Κίνα. Ο λόγος είναι πως σύμφωνα με έναν μύθο οι σκύλοι αυτοί είναι λιοντάρια συρρικνωμένα σε πολύ μικρό μέγεθος από τον Βούδα. Τα Πεκινουά ήταν άγνωστα στο δυτικό κόσμο μέχρι τη δεκαετία του 1860, όταν οι Βρετανοί εισβολείς τους έφεραν από την Κίνα πίσω στην Αγγλία. Μέχρι σήμερα είναι γνωστά για τις ”λιονταρίσιες” ικανότητες αξιοπρέπειας που τα διακατέχουν καθώς και για την ισχυρή νοοτροπία τους.

Σκέφτεστε να φέρετε ένα Πεκινουά στη ζωή σας; Μάθετε λοιπόν τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζετε.

  • Τα Πεκινουά είναι Πιστά και Στοργικά

Πεκινουά

Ο αρχικός σκοπός της εκτροφής του, όπως προαναφέραμε, ήταν ως σκύλοι συντροφιάς στην Αυτοκρατορική Οικογένεια της Κίνας. Οι αξιαγάπητοι αυτοί τετράποδοι φίλοι μας δένονται αρκετά με τους ανθρώπους και γίνονται υπέροχα οικόσιτα κατοικίδια. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για οικογένειες που θα τα αγαπήσουν και δεν θα τα εκθέσουν σε κάποιο επικίνδυνο παιχνίδι.

  • Είναι Αρκετά Έξυπνα και Έχουν Ισχυρή Θέληση

Δραστήριο Πεκινουά

Οι ιδιοκτήτες των Πεκινουά συχνά περιγράφουν το κατοικίδιο τους ως ”ισχυρογνώμων”. Αυτό μπορεί να έχει την βάση του στην βασιλική κληρονομιά τους. Οι σκύλοι αυτοί είναι έξυπνοι, ξέρουν το μυαλό τους και δεν φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματα τους. Τα μαθήματα υπακοής είναι ένας πολύ καλός τρόπος ώστε να σιγουρευτείτε πως αυτά τα μικροσκοπικά’ ‘λιοντάρια” δεν θα καταλήξουν να γίνουν πεισματάρικα.

  •  Μπορούν να Γίνουν Καλοί Φύλακες

Πεκινουά Φύλακες

Στην Αρχαία Κίνα, τα μικρότερα Πεκινουά με έντονη προσωπικότητα κρατούνταν στα μανίκια της βασιλικής οικογένειας και χρησιμοποιούνταν ως σκύλοι-φύλακες. Αυτά τα γνωρίσματα δεν έχουν χαθεί. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων αυτών συχνά αναφέρουν πως τα κατοικίδια τους φωνάζουν αν υπάρξει κάποιος εισβολέας ή πιθανός κίνδυνος.

  • Το Μαλλί τους Χρειάζεται Ιδιαίτερη Περιποίηση

Έξυπνα Πεκινουά

Τα Πεκινουά χρειάζονται βούρτσισμα αρκετές φορές την εβδομάδα και περιστασιακά μπάνια. Αν δεν προσεχθούν, το τρίχωμα τους μπορεί να μπερδευτεί. Πολλοί ιδιοκτήτες Πεκινουά επίσης τριμάρουν την γούνα πάνω από τα μάτια ώστε να βοηθήσουν τον σκύλο να δει. Επιπλέον, βοηθούν τον σκύλο να νιώθει άνετα και να μπορεί να πάρει αέρα κατά τις ζεστές μέρες. Τα Πεκινουά επίσης αποβάλλουν το τρίχωμα τους εποχικά.

  • Χρειάζονται Καθημερινή Άσκηση

Πεκινουά

Όλοι οι σκύλοι πρέπει να κάνουν δραστηριότητες για να παραμένουν ψυχικά και σωματικά υγιείς. Σε ότι έχει να κάνει με τα Πεκινουά, οι πιστοί μας φίλοι έχουν εκτραφεί για συντροφικότητα, όχι άθληση γι’αυτό δεν χρειάζεται να τους κάνετε μαραθωνοδρόμους. Δύο περίπατοι μέσης διάρκειας την ημέρα θα είναι αρκετοί.

  •  Φημίζονται για το Διακριτικό Περπάτημα τους

Πεκινουά Περπάτημα

Οι σκύλοι αυτοί έχουν ένα ”κυματιστό” περπάτημα στο οποίο το σώμα τους κινείται αρμονικά από την μία πλευρά στην άλλη. Είναι ένα διακριτικό περπάτημα το οποίο συμβάλλει στην αξιοπρεπή φύση του σκύλου.

  • Τα Πεκινουά Είναι Απροσδόκητα Βαριά

Βάρος Πεκινουά

Μπορεί να δείχνουν μικρά και χνουδωτά ωστόσο τα Πεκινουά είναι μυώδη και γεροδεμένα κάτω από τη γούνα τους. Οι σκύλοι αυτής της ράτσας φτάνουν περίπου τα 6 κιλά.

  • Αν ψάχνετε Πεκινουά, Προτιμήστε Κάποιο με Φαρδιά ανοιχτά Ρουθούνια και μια Μετρίου Μεγέθους Μύτη

Πεκινουά Μύτη

Ο Αμερικανικός Όμιλος Πεκινουά σημειώνει πως όπως και όλες οι φυλές με επίπεδη μύτη, τα Πεκινουά μπορεί να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα. Γι’αυτό το λόγο καλό θα είναι να προτιμήσετε έναν σκύλο με τα χαρακτηριστικά του τίτλου. Παρόλα αυτά, χρειάζεται ανά τακτά διαστήματα να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρο σας για την υγεία του σκύλου σας.

Άρης Βασιλειάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *