Blog10 Ενδιαφέροντα Πράγματα για το Ροδεσιανό Ρίτζμπακ - DogSpotk9

21 Φεβρουαρίου, 2020by Άρης Βασιλειάδης0

Όταν συναντάτε για πρώτη φορά ένα Ροδεσιανό Ρίτζμπακ, δύο πράγματα γίνονται αμέσως προφανή: Η εντυπωσιακή ράχη των μαλλιών κατά μήκος της πλάτης και ύστερα το επιβλητικό του ανάστημα. Οι σκύλοι αυτοί ανήκουν σε μια ισχυρή, αξιοπρεπή, μυϊκή φυλή η οποία είναι μέλος του Γκρουπ των Κυνηγόσκυλων. Τα Ροδεσιανά Ρίτζμπακ δεν είναι σίγουρα η πρώτη επιλογή των ανθρώπων που επιθυμούν να αποκτήσουν έναν κατοικίδιο σκύλο. Εκείνοι που τα γνωρίζουν, ωστόσο, εκτιμούν ιδιαίτερα όλες τις ιδιότητες που κατέχουν οι αγαπημένοι αυτοί τετράποδοι φίλοι μας.

1. Το Ροδεσιανό Ρίτζμπακ είναι ένας Μοναδικός Νοτιοαφρικάνικος Σκύλος, Προϊόν πολλών Φυλών.

Η φυλή αυτή είναι αποτέλεσμα διασταυρώσεων μεταξύ των ντόπιων σκύλων Αφρικάνις (ή αλλιώς khokhoi dogs) και των σκύλων που έφεραν στην Αφρική οι Ευρωπαίοι άποικοι, συμπεριλαμβανομένων των Μαστίφ, των Μπλαντχάουντ, των Μεγάλων Δανών και των Γκρέιχαουντ.

2. Οι Σκύλοι αυτοί Είναι Εξαίρετοι Κυνηγοί.

Κυνηγοί Ρίτζμπακ

Το Ροδεσιανό Ρίτζμπακ όχι μόνο παρακολουθεί τη λεία του, αλλά μπορεί επίσης να εντοπίσει το θήραμα του από απόσταση. Η φυλή είναι επίσης γνωστή ως η Αφρικάνικο Κυνηγόσκυλο Λιονταριών λόγω του παρελθόντος τους όπου βοηθούσαν στο κυνήγι λιονταριών στη σαβάνα.

3. Τα Ρίτζμπακ Λατρεύουν το Τρέξιμο.

Ροδεσιανός Ρίτζμπακ Τρέξιμο

Οι πιστοί μας φίλοι από την Αφρική αγαπούν όσο τίποτα άλλο το τρέξιμο. Η δομή του σώματος τους, τους βοηθά τα μέγιστα σε αυτόν τον τομέα καθώς με τον δυναμισμό και την ταχύτητα τους μπορούν να συμβαδίσουν ακόμη και με τις γρηγορότερες ράτσες σκύλων.

4. Το Ροδεσιανά Έχουν ένα ‘Σταρένιο’ Χρώμα.

Ροδεσιανό Ριτζμπακ

Παρόλο που θα δείτε τη γούνα του σκύλου σε διαφορετικά χρώματα, είναι πραγματικά όλες οι διαφορετικές αποχρώσεις, από το ανοιχτό λινάρι μέχρι το βαθύ καστανό. Το πρότυπο φυλής διευκρινίζει τα αποδεκτά χρώματα τα οποία είναι το “ανοιχτό σταρένιο χρώμα μέχρι και κόκκινο σταρένιο”.

5. Είναι Εξαίρετοι Σκύλοι – Φύλακες.

Ροδεσιανό Ριτζμπακ Φυλακας

Τα Ροδεσιανά Ρίτζμπακ δεν έμειναν μόνο στο αρχικό κυνήγι  -χαρακτηριστικό της φυλής τους- στη φύση, αλλά προστάτεψαν τις φάρμες και τις οικογένειες των Μπόερς* σε πολύ δύσκολα και εχθρικά περιβάλλοντα. Η τρομερή παρουσία του Ρίτζμπακ θα κάνει κάθε πιθανό εισβολέα να σκεφτεί δύο φορές πριν εισβάλλει στην ιδιοκτησία σας.

6. Το Ροδεσιανό Ρίτζμπακ του Ηθοποιού Έρολ Φλιν

Ροδεσιανό Ρίτζμπακ Ερολ Φλυν

Ο Έρολ Φλιν αγόρασε το πρώτο Ρίτζμπακ του από έναν Άγγλο κτηνοτρόφο στη δεκαετία του 1930 και μεγάλωσε τους σκύλους στο ράντσο του στο Χόλιγουντ. Δυστυχώς, αυτή η γενεαλογία έχει πλέον εξαφανιστεί.

7. Το Ροδεσιανό Ρίτζμπακ είναι Εξαιρετικά έξυπνο και Διαθέτει έναν Δυναμικό Χαρακτήρα.

Ροδεσιανός Φύλακας

Η φυλή αυτή χρειάζεται μια υπομονετική και συνεπή εκπαίδευση από νωρίς καθώς και θετική παρότρυνση από όταν είναι κουτάβι ώστε να αποφύγει να γίνει μια αυταρχική ενόχληση.

8. Κατά Κανόνα, η Φυλή δεν Γαβγίζει Χωρίς Λόγο.

Ροδεσιανός Γαβγισμα

Οι σκύλοι της φυλής αυτής θα γαβγίσουν μόνο αν δουν κάτι περίεργο ή αν βαριούνται. Αν το Ροδεσιανό Ρίτζμπακ σας γαβγίζει σε κάτι ή σε κάποιον, τότε να είστε έτοιμοι να ερευνήσετε αμέσως τι συμβαίνει.

9. Τα Ροδεσιανά Ρίτζμπακ Λαμβάνουν Μέρος σε Διάφορα Αθλήματα.

Ροδεσιανος Αθλητης

Τα Ροδεσιανά είναι εξαιρετικοί αθλητές και σκύλοι οι οποίοι συμμετέχουν με επιτυχία σε διαγωνισμούς αθλημάτων για σκύλους παγκοσμίως.

10. Το Ροδεσιανό Ρίτζμπακ είναι μια πολύ Αγαπητή Συντροφιά.

Ροδεσιανός Ρίτζμπακ

Όσο επιβλητικοί και αν φαίνονται, οι τετράποδοι φίλοι μας  είναι αρκετά συναισθηματικοί και δένονται ιδιαίτερα με τους ιδιοκτήτες και τις οικογένειες τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Αν τους φερθείτε με σεβασμό και αγάπη, τα Ρίτζμπακ θα σας λατρέψουν μένοντας στο πλάι σας με ακλόνητη αφοσίωση και πίστη. Το δέσιμο με τους ιδιοκτήτες τους είναι τέτοιο ώστε δύσκολα μπορούν να φύγουν από το πλάι τους.

*Μπόερς = οι Ευρωπαίοι απόγονοι των πρώτων κτηνοτρόφων οι οποίοι μιλούσαν την γλώσσα Αφρικάανς.

Άρης Βασιλειάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *