Blog10 Ενδιαφέροντα Πράγματα για το Σνάουτσερ Γίγας

Φεβρουάριος 7, 2020by Άρης Βασιλειάδης0

Ξέρετε εκείνα τα γλυκά, υπάκουα και προσαρμόσιμα Σνάουτσερ Μινιατούρες; Το Σνάουτσερ Γίγας είναι το ίδιο με το Σνάουτσερ Μίνι; Αντίθετα, οι σκύλοι αυτοί είναι μεγάλοι και δυνατοί με ισχυρό αίσθημα φύλαξης και εδαφικά ένστικτα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως τα Σνάουτσερ Γίγας δεν είναι εξαιρετικοί σκύλοι συντροφιάς. Το αντίθετο μάλιστα. Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα Σνάουτσερ Γίγας, καλό θα είναι να ξέρετε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα γι’ αυτή την αξιολάτρευτη εργατική φυλή.

1. Το Σνάουτσερ Γίγας είναι ένας Επιβλητικός Σκύλος.

Σνάουτσερ Γίγας

Το ύψος τους φτάνει τα 70 εκ. στον ώμο και μπορούν να φτάσουν τα 43 κιλά σε βάρος. Τα Σνάουτσερ Γίγας μοιράζονται κάποια φυσικά χαρακτηριστικά με τους μικρότερους ξαδέλφους τους, τα Σνάουτσερ Μίνι και τα κανονικά Σνάουτσερ, όπως τα σκληρά φρύδια και τη γενειάδα, καθώς και μια έντονη, έξυπνη έκφραση.

2. Οι Τρεις Τύποι Σνάουτσερ είναι Τρεις Διαφορετικές Φυλές.

Σνάουτσερ Γίγας

Παρόλο που μπορεί να νομίζετε ότι οι τρεις τύποι είναι οι ίδιες φυλές σε διαφορετικά μεγέθη, είναι στην πραγματικότητα τρεις διακριτές αναγνωρισμένες φυλές με ανεξάρτητα πρότυπα. Αρχικά αναπτύχθηκαν στη Γερμανία στα αγροτικά βασίλεια της Βαυαρίας και της Βιρτεμβέργης ως σκύλοι εργάτες σε αγροκτήματα.

3. Το Σνάουτσερ Γίγας είναι Σκληρός Εργάτης.

Σνάουτσερ Γίγας

Με την ενέργεια και τη νοημοσύνη τους, δεν υπάρχει τέλος στις εργασίες που μπορούν να εκτελέσουν τα Σνάουτσερ Γίγας. Αρχικά εκτράφηκαν για να είναι όλα γύρω από τους εργάτες, χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο για να οδηγούν τα βοοειδή από το αγρόκτημα στην αγορά και για να προστατεύσουν το αγρόκτημα αλλά και την οικογένεια.

4. Οι Τετράποδοι Φίλοι μας Απασχολούνται σε Σημαντικές Θέσεις Εργασίας.

Γιγάντιο Σνάουτσερ

 

Λόγω της νοημοσύνης τους και της ανάγκης να δουλέψουν, το Σνάουτσερ Γίγας επιτυγχάνει σε πολλούς τομείς όπως ως στρατιωτικός σκύλος, σκύλος της αστυνομίας, σκύλος αναζήτησης και διάσωσης, ακόμη και ως σκύλος – οδηγός.

5. Το Σνάουτσερ Γίγας Υπερέχει στις Αθλητικές Διοργανώσεις Σκύλων

Σνάουτσερ Γίγας - Διοργανώσεις

Οι μεγαλοπρεπείς αυτοί σκύλοι κερδίζουν πολλούς τίτλους στον Εντοπισμό, στην Υπακοή, τη Διάταξη και σε πολλά άλλα κάθε χρόνο.

6. Τα Σνάουτσερ Γίγας είναι Πιστοί και Θαρραλέοι Σκύλοι – Φρουροί

Σνάουτσερ Γίγας1

 

Για αυτούς, η πιο σημαντική δουλειά είναι η προστασία του σπιτιού και της οικογένειας. Τα Σνάουτσερ Γίγας είναι πολύ πιστά στις οικογένειές τους και είναι εδαφικοί σκύλοι από ένστικτο. Αυτή βέβαια δεν είναι μία από τις ευτυχισμένες φυλές όπου οι σκύλοι χαιρετούν κάθε επισκέπτη κουνώντας την ουρά τους. Ωστόσο, οι σκύλοι αυτοί μαθαίνουν εύκολα, και έτσι με μια εκπαίδευση από νωρίς ο τετράποδος φίλος μας θα διαμορφώσει έναν συγκρατημένο, ευχάριστο και σωστά δομημένο χαρακτήρα.

7. Η Φυλή Αυτή λόγω της Ενέργειας της Χρειάζεται Αρκετή Άσκηση.

Σνάουτσερ Γίγας

Ένα Σνάουτσερ Γίγας θα απολαύσει μακρινούς περιπάτους και τζόκινγκ, καθώς και το χρόνο παιχνιδιού σε μια περιφραγμένη αυλή. Επίσης, θα αγκαλιάσουν με θέρμη τις όποιες ασκήσεις συμπεριλαμβάνονται στα αθλήματα για σκύλους καθώς διαπρέπουν στον τομέα αυτό. Οι πιστοί μας φίλοι είναι άριστοι σύντροφοι για ενεργούς ιδιοκτήτες και θα τους ακολουθήσουν όταν πρόκειται για άσκηση όπως τρέξιμο, πεζοπορία ή και κολύμπι.

8. Χρειάζονται Τακτική Περιποίηση.

Σνάουτσερ Γίγας Περιποίηση

Οι σκύλοι αυτοί χρειάζονται τακτική περιποίηση γι’αυτό το grooming είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας στην καθημερινότητα με τον σκύλο σας. Παρόλο που ο σκύλος δεν μαδάει πολύ, χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα. Είναι σημαντικό να περιποιείστε τις τρίχες της κεφαλής του σκύλου, κυρίως τα φρύδια και την γενειάδα του. Αν δεν προσεχθεί τότε μπορεί πραγματικά το πρόσωπο του τετράποδου συντρόφου σας να εξαφανιστεί καθώς θα καλυφτεί από ένα κουβάρι με τρίχες.

9. Είναι από τις λίγες Φυλές που Φέρουν Γενειάδα.

Σνάουτσερ Γίγας Γενειάδα

Στην πραγματικότητα, η έντονη γενειάδα είναι ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της φυλής. Αυτό είναι κάτι που κάνει την χαρακτηριστική γενειάδα τους να χρήζει ιδιαίτερης περιποίησης. Η γενειάδα του σκύλου αυτού συνηθίζει να συγκρατεί υγρά και φαγητό και στη συνέχεια να στάζει. Γι’αυτό το λόγο θα χρειαστεί να περιποιείστε συχνά το πρόσωπο του.

10. Η Κατοχή ενός Σνάουτσερ Γίγας Μπορεί να είναι Πρόκληση, Ωστόσο θα Ανταμειφθείτε.

Σνάουτσερ

Οι σκύλοι αυτοί είναι δυναμικοί, μεγαλόσωμοι και διαθέτουν υψηλή ενέργεια. Εκτός αυτών είναι επίσης πιστοί, έξυπνοι και εκπαιδέυσιμοι. Αυτό τους καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για ιδιοκτήτες που είναι πρόθυμοι να δεσμευτούν και να δώσουν στον σκύλο αυτό την κατάλληλη εκπαίδευση και φροντίδα. Να είστε σίγουροι πως δίνοντας του αυτό που χρειάζεται, το Σνάουτσερ Γίγας θα σας είναι πιστό και αφοσιωμένο για το υπόλοιπο της ζωή του.

Άρης Βασιλειάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *