BlogΣκύλος στο Αυτοκίνητο - Τι Πρέπει Να Προσέξετε - DogSpotk9

6 Σεπτεμβρίου, 2019by Άρης Βασιλειάδης0

Σκύλος στο αυτοκίνητο. Όταν αγαπάτε τον σκύλο σας θέλετε να τον παίρνετε μαζί σας οπουδήποτε και αν πάτε. Ακόμη και όταν πηγαίνετε κάπου με το αυτοκίνητο. Πολλοί σκύλοι ανυπομονούν να κάνουν βόλτα με το αυτοκίνητο. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι πιστοί μας φίλοι οι οποίοι ιδρώνουν, κλαψουρίζουν ή ακόμη κάνουν εμετό κατά την διάρκεια της βόλτας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω ναυτίας κατά την πορεία του αυτοκινήτου ή λόγω ενός άσχημου γεγονότος όπως πχ ενός τρακαρίσματος. Επιπλέον, ενδέχεται να εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα λόγω του άγχους. Οι σκύλοι σε αυτή την περίπτωση πιστεύουν πως είναι παγιδευμένοι μέσα σε μια γιγαντιαία κινούμενη μηχανή.

Ο σκύλος μπορεί να θελήσει να αναβάλει την βόλτα του με το αυτοκίνητο αν ο συνήθης προορισμός είναι δυσάρεστος όπως μια επίσκεψη στον κτηνίατρο. Αν ο σκύλος σας δεν είναι χαρούμενος στο αυτοκίνητο, αυτό μπορεί να κάνει δυστυχισμένους και τους υπόλοιπους. Μάθετε τον σκύλο σας να έρχεται στο αυτοκίνητο με ηρεμία και άνεση ώστε ο συνταξιδιώτης σας να γίνει πρώτης τάξεως επιβάτης.

Μάθετε τον Σκύλο να Αγαπά το Αυτοκίνητο

Σκύλος στο Αυτοκίνητο

H αλήθεια είναι πως όσο μικρότερος σε ηλικία είναι ο σκύλος, τόσο πιο εύκολα θα μάθει και δεν θα δημιουργεί προβλήματα στο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, με τη σωστή εκπαίδευση κάθε σκύλος μπορεί να συσχετιστεί με το αυτοκίνητο. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να ακολουθηθεί η μέθοδος της απευαισθητοποίησης. Η απευαισθητοποίηση είναι μια μέθοδος με την οποία σταδιακά ο σκύλος θα συστηθεί στο αυτοκίνητο. Επιπλέον, πρέπει να ακολουθήσετε και την μέθοδο της αντιστροφής της κατάστασης. Η μέθοδος αυτή αλλάζει την συναισθηματική απόκριση του σκύλου από αρνητική σε θετική. Για να γίνει αυτό συμβαίνουν διάφορα υπέροχα πράγματα δίπλα και μέσα στο αυτοκίνητο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με τον σκύλο στο πίσω κάθισμα. Το κόλπο είναι να βρείτε το σημείο στο οποίο νιώθει άνετα ο σκύλος σας και ύστερα να κινηθείτε όλο και πιο κοντά. Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, δώστε στο σκύλο σας κάτι αγαπημένο του όπως κάποιο παιχνίδι του, μια λιχουδιά ή ένα γεύμα. Μπορείτε επίσης να παίξετε μαζί παιχνίδια ή να έχετε μια εκπαίδευση με κόλπα μέσα στο αυτοκίνητο.

Αν είναι να βοηθηθεί ο τετράποδος φίλος μας τότε ας συνδέσει το αυτοκίνητο με φαγητό και διασκέδαση. Απλά σε αυτό το στάδιο να κινείστε πιο κοντά όταν ο σκύλος έχει χαλαρώσει πλήρως. Αν ο σκύλος σταματήσει να κοιμάται και να παίζει τότε έχετε προχωρήσει με τα βήματα υπερβολικά γρήγορα. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάντε ένα ή δύο βήματα πίσω μέχρι ο σκύλος να χαλαρώσει. Ύστερα, συνεχίστε. Υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε μέσα στο αυτοκίνητο μέσα σε λίγα λεπτά ή μπορεί να πάρει και εβδομάδες. Να είστε υπομονετικοί και να κινήστε σύμφωνα με τον ρυθμό του σκύλου.

Τι Κάνετε Στη Συνέχεια

Τώρα είναι η ώρα να προσθέσετε τα επόμενα στοιχεία που προηγούνται της βόλτας με το αυτοκίνητο. Παραδείγματος χάριν, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε τον σκύλο στη θέση του οδηγού. Στην συνέχεια κλείστε τις πόρτες και κάντε τις κλειδαριές να ηχήσουν πατώντας το κουμπί ξεκλειδώματος και κλειδώματος. Ύστερα, προσθέστε σε κάθε βήμα κάτι υπέροχο. Αυτό μπορεί να είναι μια λιχουδιά στο πίσω κάθισμα ή κάποιο παιχνίδι για να μπορεί ο σκύλος να ασχοληθεί.

Θυμηθείτε ότι οι σκύλοι πρέπει να είναι ασφαλείς σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο. Γι’ αυτό το λόγο θα χρειαστεί να ενσωματώσετε ένα κλουβί ή έναν ιμάντα προσαρμοσμένο στη ζώνη ασφαλείας κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης του σκύλου σας. Για να διδάξετε τον πιστό σας φίλο να ανεβαίνει στο αυτοκίνητο θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα τελικό βήμα. Αυτό έχει να κάνει με το να βάλετε μπρος το αυτοκίνητο για λίγο και ύστερα να το κλείνετε. Μην πάτε πουθενά ακόμη, αφήστε τον σκύλο σας να συνδέσει τον ήχο της μηχανής με φαγητό, διασκέδαση και παιχνίδια.

Μάθετε τον Σκύλο σας να Χαίρεται την Βόλτα με το Αυτοκίνητο

Χαρά του Σκύλου

Τώρα που ο σκύλος σας δείχνει έτοιμος να ανέβει στο αυτοκίνητο, μπορείτε να προσθέσετε κίνηση στο εγχείρημα σας. Ξεκινήστε να οδηγείτε κάνοντας μικρές αποστάσεις, όπως μέχρι το επόμενο στενό του σπιτιού σας και πίσω. Συνεχίστε αυτές τις μικρές βόλτες, αυξάνοντας τις αποστάσεις σιγά σιγά. Όπως ήδη θα γνωρίζετε, κάθε ταξίδι και διαδρομή θα πρέπει να είναι όσο πιο ευχάριστη γίνεται. Να μιλάτε με καλά λόγια στο σκύλο σας πιάνοντας μαζί του ευχάριστες συζητήσεις. Αν κατά τη βόλτα έχετε κάποιον να κάτσει μαζί με τον σκύλο σας δίνοντας του λιχουδιές κατά το ταξίδι θα βοηθήσει αρκετά. Όταν ξεκινάτε να απομακρύνεστε από το σπίτι, επιλέξτε προορισμούς που γνωρίζετε πως θα απολαύσει ο σκύλος σας. Για παράδειγμα, οδηγήστε στο πάρκο λίγα τετράγωνα μακριά ή στο δάσος έξω από την γειτονιά σας. Βγείτε έξω και αφήστε τον σκύλο σας να παίξει και να εξερευνήσει πριν επιστρέψετε στο σπίτι.

Σε πολύ σύντομο χρόνο, ο σκύλος σας θα ανυπομονεί για τις βόλτες με το αυτοκίνητό. Έτσι και αλλιώς οι βόλτες είναι διασκεδαστικές και οι προορισμοί υπέροχοι. Φυσικά, αφού μάθετε τον σκύλο να μπαίνει στο αυτοκίνητο, δεν θα είναι όλοι οι προορισμοί σας ευχάριστοι. Οι επισκέψεις στον κτηνίατρο και στον γκρουμερ ίσως είναι αγχωτικές. Να είστε σίγουροι πως αυτοί οι προορισμοί θα είναι λίγοι και μόνο όταν είναι απαραίτητοι. Πάντα πρέπει να υπάρχουν παιχνίδια ή λιχουδιές για να κατευνάσετε τις οποιεσδήποτε τυχόν αντιδράσεις του.

Αποτρέψτε την Ναυτία του Σκύλου

Ναυτία Σκύλου

Τα κουτάβια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν ναυτία στο αυτοκίνητο από ότι οι ενήλικες σκύλοι. Ωστόσο, μεγαλώνοντας θα συνηθίσουν την βόλτα με το αυτοκίνητο. Για όσους σκύλους δεν τα καταφέρνουν, οι παραπάνω συμβουλές θα βοηθήσουν τα μέγιστα ώστε να συνηθίσουν να βρίσκονται μέσα σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, αν το στομάχι του σκύλου σας είναι ανήσυχο από την ναυτία ή το άγχος, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε τον σκύλο σας.

  • Κρατήστε δροσερή τη θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο
  • Χαμηλώστε τα παράθυρα για φρέσκο αέρα
  • Περιορίστε το φαγητό και το νερό του σκύλου σας για μερικές ώρες πριν το ταξίδι
  • Εξασκηθείτε με τον σκύλο σας 20 λεπτά πριν το ταξίδι
  • Ψεκάστε φερομόνες (πωλούνται σε μορφή σπρέι) μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτές οι φερομόνες μιμούνται την οσμή μιας μητέρας σκυλίτσας που θηλάζει. Αυτές οι φερομόνες θα ηρεμήσουν ακόμη και τους ενήλικες σκύλους.

Άρης Βασιλειάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *