BlogΟι Καλύτερες Φυλές Σκύλων Για Αλλεργικούς - DogSpotk9

Θέλετε να αποκτήσετε έναν σκύλο αλλά παθαίνετε αλλεργικό σοκ μόλις βρεθείτε κοντά τους; Δεν είστε ο μόνος! Ένα σεβαστό κομμάτι του πληθυσμού της Γης έχει αλλεργίες και αρκετοί μάλιστα έχουν αλλεργία στους σκύλους. Αυτό σημαίνει πως οι αλλεργικοί δεν μπορούν να συμβιώσουν με σκύλο; Η απάντηση είναι όχι ευτυχώς. Η αλήθεια είναι πως κανένας σκύλος δεν είναι 100% υποαλλεργικός, ωστόσο υπάρχουν φυλές σκύλων οι οποίες δεν προκαλούν την ίδια αλλεργική αντίδραση στους πάσχοντες σε σχέση με άλλες φυλές.

Παρόλο που υποαλλεργικοί σκύλοι δεν υφίστανται, πολλές φυλές μπορούν να κάνουν δυνατή τη συμβίωση τους με όσους πάσχουν από αλλεργίες στους σκύλους. Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία αυτή θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί φροντίζοντας συνεχώς το σπίτι σας. Για αρχή, θα πρέπει να κρατάτε καθαρό το κρεβάτι του σκύλου σας, να είστε τακτικοί με την περιποίηση του και να μην τον αφήνετε να κοιμάται στο κρεβάτι σας. Eπίσης, στο ίδιο σκεπτικό θα χρειαστεί να απολυμαίνετε καλά τους χώρους της οικίας σας βάζοντας ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίζετε τα αλλεργιογόνα σε μέρη τα οποία επισκέπτεται συχνά ο πιστός σας φίλος. Παρακάτω, θα δούμε τις καλύτερες φυλές για όσους έχουν αλλεργία στους σκύλους.

Αφγανικός Ιχνηλάτης

Αφγανικός Ιχνηλάτης

Οι Αφγανικοί ιχνηλάτες μπορεί να χαρακτηρίζονται πολλές φορές ως απόμακροι ωστόσο είναι ιδιαίτερα περήφανοι σκύλοι. Οι πιστοί μας φίλοι χρειάζονται τακτική άσκηση και γκρούμινγκ. Επίσης, θα πρέπει να τους κάνετε μπάνιο και να τους βουρτσίζετε 2 φορές την εβδομάδα.

Κοτόν ντε Τουλεάρ

Κοτόν Ντε Τουλεάρ

Το Κοτόν ντε Τουλεάρ είναι ένας μικρός, σκληραγωγημένος σκύλος ο οποίος είναι χαρούμενος, πιστός και πρόθυμος να σας ευχαριστήσει. Η φυλή τα πάει καλά με άλλα παιδιά και σκύλους. Το μακρύ τρίχωμα τους χρειάζεται καθημερινή περιποίηση.

Αμερικανικό Άτριχο Τεριέ

Αμερικανικό Άτριχο Τεριέ

Το Αμερικανικό Άτριχο Τεριέ είναι μια ενεργητική, φιλική και έξυπνη συντροφιά. Η φυλή τα πάει περίφημα με τα παιδιά και είναι ιδανική για όσους ζουν στην πόλη χάρη στις ελάχιστες ανάγκες τους για άσκηση. Ο τακτικός περίπατος και το παιχνίδι μέσα στο σπίτι είναι αρκετά. Επιπλέον, ο σκύλος χρειάζεται συχνό μπάνιο και περιποίηση των νυχιών του.

Κινέζικος Λοφιοφόρος

Κινέζικος Λοφιοφόρος

Ο Κινέζικος Λοφιοφόρος είναι ένας σκύλος ο οποίος είναι παιχνιδιάρικος και πάντοτε σε ετοιμότητα. Οι τετράποδοι φίλοι μας ευημερούν με την ανθρώπινη συντροφιά. Χάρη στο μικρό μέγεθος τους τα πάνε καλά με οικογένειες και παιδιά. Οι Κινέζικοι Λοφιοφόροι μαδούν ελάχιστα έως καθόλου.

Κανονικό Σνάουτσερ

Κανονικό Σνάουτσερ

Το Κανονικό Σνάουτσερ είναι μια ιδιαίτερα κοινωνική και στοργική φυλή η οποία έχει αδυναμία στις μικρές ηλικίες. Ο σκύλος ανήκει σε μια αρκετά αθλητική φυλή, κάτι που σημαίνει πως χρειάζεται καθημερινή άσκηση. Το μούσι και το μαλλί των ποδιών του θα πρέπει να βουρτσίζονται συχνά ώστε να αποφευχθούν οι κόμποι.

Μπισόν Φριζέ

Μπισόν Φριζέ

Το Μπισόν Φριζέ είναι από τη φύση του ένας ευγενικός, χαρούμενος και παιχνιδιάρης σκύλος που του αρέσουν οι δραστηριότητες. Το τρίχωμα του Μπισόν μεγαλώνει αλλά δεν αποβάλλεται οπότε η τακτική περιποίηση (grooming) είναι σημαντική για να μην δημιουργηθούν κόμποι.

Κέρι Μπλου Τεριέ

Κέρι Μπλού Τεριέ

Το Κερι Μπλού Τεριέ είναι μέλος μιας ενεργητικής και αξιαγάπητης φυλής. Οι σκύλοι της φυλής αυτής αρέσκονται στο να είναι μέρος μιας δραστήριας οικογένειας η οποία θα τους προσφέρει καθημερινή άσκηση. Το τρίχωμα των τετράποδων φίλων μας χρειάζεται συχνό βούρτσισμα και κόψιμο.

Μπέντλιγκτον Τεριέ

Μπέντλιγκτον Τεριέ

Οι ευγενικοί και αγαπητοί Μπέντλιγκτον Τεριέ είναι γνωστοί για το σγουρό, χνουδωτό τρίχωμα τους το οποίο παρομοιάζεται με αυτό των αρνιών. Η φυλή δεν χρειάζεται έντονη άσκηση – με συχνό παιχνίδι και καθημερινούς περιπάτους θα είναι μια χαρά.

Πορτογαλικός Σκύλος του Νερού

Πορτογαλικός Σκύλος του Νερού

Όντας μια αθλητική φυλή, οι Πορτογαλικοί Σκύλοι του Νερού χρειάζονται καθημερινή άσκηση δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό αν βρεθούν σε μια δραστήρια οικογένεια. Οι πιστοί μας φίλοι είναι επίσης γνωστοί για την εξυπνάδα αλλά και την αφοσίωση τους. Το αδιάβροχο τρίχωμα τους χρειάζεται μια κανονική περιποίηση.

Χόλο – Xoloitzcuintli

Χολο

Το Χόλο, η αξιαγάπητη φυλή από το Μεξικό έρχεται σε 3 μεγέθη: τόι, μινιατούρα και κανονικό. Επίσης, έρχονται σε δύο ποικιλίες: άτριχα και τριχωτά. Το άτριχο έχει ένα λείο, σκληρό και προστατευτικό δέρμα και το τριχωτό έχει ένα μικρό και επίπεδο τρίχωμα. Οι σκύλοι διακρίνονται για την ηρεμία τους καθώς και για τη συγκέντρωση τους. Τα Χόλο χρειάζονται άσκηση και περιποίηση σε μέτριο βαθμό.

Σνάουτσερ Γίγας

Σνάουτσερ Γίγας

Τα Γιγάντια Σνάουτσερ είναι έξυπνα και πολλές φορές εδαφικά, ένα ενστικτώδες συναίσθημα προστασίας της οικογένειας τους. Η φυλή χρειάζεται πολλή άσκηση και αγαπά να κάνει μια συγκεκριμένη εργασία. Οι σκύλοι χρειάζονται κανονικό grooming.

Ισπανικός Σκύλος Νερού

Ισπανικός Σκύλος Νερού

Ο Ισπανικός Σκύλος Νερού είναι ένας ενεργητικός και εργατικός σκύλος με φυσικά ένστικτα προστασίας. Η φυλή διαθέτει μεγάλη ενέργεια και συνιστάται για δραστήριες οικογένειες.  Το σγουρό, χνουδωτό τρίχωμα τους δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Το βούρτσισμα δεν είναι απαραίτητο ωστόσο καλό είναι να ξυρίζονται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Πούντλ (Κανίς)

Poodle

Τα Πούντλ έρχονται σε 3 ποικιλίες: Κανονικά, Μινιατούρες και Τόι. Η φυλή είναι ιδιαίτερα έξυπνη και ενεργητική γι’αυτό χρειάζεται καθημερινή άσκηση. Το ξακουστό τρίχωμα τους χρειάζεται κανονική περιποίηση σε επαγγελματικό επίπεδο.

Περουβιανός Άτριχος

Peruvian Orchid

Ο Περουβιανός Άτριχος υπάρχει και στην τριχωτή μορφή του αλλά ο άτριχος είναι εκείνος ο οποίος ενδείκνυται για αλλεργικούς. Επιπροσθέτως, οι τετράποδοι φίλοι μας έρχονται σε 3 μεγέθη: μικρός, μεσαίος και μεγάλος. Η φυλή είναι πιστή και προστατεύει την οικογένεια. Οι Άτριχοι Περουβιανοί διαθέτουν μεγάλη ενέργεια και χρειάζονται τακτική άσκηση. Οι ανάγκες τους για grooming είναι ελάχιστες.

Μαλτέζ

Μαλτέζ

Παρόλο το μικρό μέγεθος τους, τα Μαλτέζ είναι γνωστά για το θάρρος, τον δυναμισμό και την ατρόμητη φύση τους. Οι σκύλοι διαθέτουν μακριά, μεταξένια άσπρα μαλλιά τα οποία χρειάζονται καθημερινό βούρτσισμα για να μην γίνουν κόμποι.

Λειότριχο Γουίτεν Τεριέ

Λειότριχο Γουίτεν Τεριέ

Οι αξιαγάπητοι αυτοί φίλοι μας είναι δραστήριοι και χρειάζονται αρκετή άσκηση καθημερινά. Η φυλή προσαρμόζεται καλά στην πόλη, στην εξοχή ή στα προάστια και τα πάει καλά με τα παιδιά. Οι σκύλοι διαθέτουν ένα μεταξένιο, απαλό τρίχωμα το οποίο χρειάζεται τακτική περιποίηση για αποφυγή των κόμπων.

Ιρλανδικό Σπάνιελ Νερού

Ιρλανδικό Σπάνιελ Νερού

Αυτή η δυνατή και έξυπνη φυλή είναι o πλακατζής της οικογένειας των Σπάνιελ. Τα Ιρλανδικά Σπάνιελ Νερού είναι ενεργητικά, δραστήρια και χρειάζονται καθημερινή άσκηση. Το νερό-απωθητικό διπλό τρίχωμα του χρειάζεται βούρτσισμα κάθε 2-3 εβδομάδες.

Σνάουτσερ Μίνι

Σνάουτσερ Μίνι

Το Σνάουτσερ Μίνι έχει το ένστικτο της προστασίας από την φύση του, κάτι που τον κάνει έναν εξαίρετο φύλακα. Η φυλή είναι έξυπνη και ευδιάθετη και μπορεί να ζήσει σε διάφορα περιβάλλοντα.

Λαγκότο Ρομανιόλο

Λαγκότο Ρομανιόλο

Το Λαγκότο Ρομανιόλο είναι ένας χαρούμενος σκύλος ο οποίος διαθέτει τόνους ενέργειας και χρειάζεται μπόλικη δραστηριότητα. Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι στοργικοί και αφοσιωμένοι στους ιδιοκτήτες τους. Το χοντρό, σγουρό τρίχωμα τους είναι παρόμοιο με αυτό των Πούντλς. Χρειάζονται περιποίηση και τακτικό βούρτσισμα για να αποφευχθούν οι κόμποι.

Άρης Βασιλειάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *