BlogΠολύ Μεγάλοι Σκύλοι Σημαίνουν Μεγάλη Ευθύνη - DogSpotk9

20 Σεπτεμβρίου, 2019by Άρης Βασιλειάδης0

Πολύ Μεγάλοι Σκύλοι. Από τους Ποιμενικούς της Ανατολής μέχρι τα Θιβετιανά Μαστίφ και όλες τις γιγάντιες φυλές στο μεταξύ, αυτοί οι μεγάλοι σκύλοι είναι μερικοί από τους πιο ευγενικούς και εργατικούς σκύλους εκεί έξω. Από τις τετράποδες συντροφιές σας που ξαπλώνουν σε καναπέδες, στην εργασία μαζί με τους ανθρώπους, οι μεγάλοι σκύλοι διαπρέπουν σε μια ποικιλία εργασιών και αθλημάτων. Η αλήθεια είναι πως κάθε σπίτι, οικογένεια ή τρόπος ζωής δεν είναι συμβατός με την μεγάλη ευθύνη η οποία έρχεται με τους μεγάλους σκύλους. Σκέφτεστε να φέρετε έναν μεγάλο σκύλο στην οικογένεια σας; Εδώ είναι μερικές σκέψεις και προκλήσεις για να έχετε κατά νου.

Η Εκπαίδευση Ενός Πολύ Μεγάλου Σκύλου

Εκπαίδευση Μεγάλου Σκύλου

Όλοι οι σκύλοι χρειάζονται καλή εκπαίδευση και είναι ζωτικό η εκπαίδευση να ξεκινά από νωρίς. Η εκπαίδευση διαρκεί για μια ζωή όταν ο σκύλος γίνει σημαντικό μέλος της οικογένειας σας. Οι πολύ μεγάλοι σκύλοι μπορούν να ζυγίσουν όσο και οι ενήλικες σκύλοι. Έτσι, υπάρχει ένα μικρό περιθώριο λάθους σε ότι έχει να κάνει με τους τρόπους συμπεριφοράς. Έχοντας έναν μεγάλο σκύλο σημαίνει και τεράστια δέσμευση στην καθημερινή εκπαίδευση σιγουρεύοντας πως ο σκύλος σας θα έχει άψογους τρόπους. Οι πολύ μεγάλοι σκύλοι μπορεί να είναι μεγάλοι αλλά είναι επίσης ευαίσθητοι. Όπως με κάθε σκύλο, η εκπαίδευση πρέπει να γίνεται από έμπειρο εκπαιδευτή. Επίσης πρέπει η εκπαίδευση να είναι θετική, αστεία και βασισμένη σε ανταμοιβές.

Πολύ Μεγάλοι Σκύλοι – Το Ταξίδι

Ταξίδι με Μεγάλους Σκύλους

Ταξιδεύοντας με έναν πολύ μεγάλο σκύλο σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή. Ωστόσο μαζί με αυτό έρχονται και μερικές προκλήσεις. Όταν φέρνετε έναν πολύ μεγάλο σκύλο στην οικογένεια σας, τα αγαπημένα σημεία στα οποία κάνετε διακοπές μπορεί να είναι δύσκολο να τα επισκεφθείτε. Αυτό συμβαίνει λόγω της έλλειψης χώρου. (Παραδείγματος χάριν σε ένα μικρό ξενοδοχείο ή εξοχικό). Επιπλέον πολλά ενοίκια έχουν όρια μεγέθους/βάρους για σκύλους. Έτσι, το να βρείτε το κατάλληλο κατάλυμα για τον σκύλο σας μπορεί να απαιτεί λίγο περισσότερο εκ των προτέρων προγραμματισμό.

Πολύ Μεγάλοι Σκύλοι – Η Φροντίδα των Πολύ Μεγάλων Σκύλων

Φροντίδα Μεγάλων Σκύλων

Οι μεγάλοι σκύλοι συνοδεύονται και από πολύ μεγάλες ανάγκες. Δυστυχώς, πολλές κτηνιατρικές μονάδες δεν μπορούν να παρέχουν σε κάποιο βαθμό αυτά που θα χρειαστεί ένας πολύ μεγάλος σκύλος (εγχειρήσεις ή ακτίνες Χ). Γενικά παρατηρείται πως οι πολύ μεγάλοι σκύλοι από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού παρεξηγούνται. Μάλιστα πολλοί (ακόμη και εκπαιδευτές) νιώθουν άβολα απέναντι σε πολύ μεγάλους σκύλους. Αυτό συμβαίνει διότι εκείνοι δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και καταρτισμένοι. Πριν απευθυνθείτε σε κάποιον εκπαιδευτή ρωτήστε τον για την εμπειρία του με πολύ μεγάλους σκύλους.

Πολύ Μεγάλοι Σκύλοι – Φιλοξενώντας έναν Πολύ Μεγάλο Σκύλο

Φιλοξενία Μεγάλου Σκύλου

Για να φιλοξενήσετε έναν πολύ μεγάλο σκύλο χρειάζεται να διαθέτετε ένα σπίτι αρκετά μεγάλο και ευρύχωρο. Εδώ δεν έχει σημασία μόνο να νιώθει άνετα ο σκύλος αλλά να χωρούν και τα πράγματα που του ανήκουν. Έχοντας έναν πολύ μεγάλο πιστό φίλο μπορεί να εμπνευστείτε ώστε να δημιουργήσετε ή να ρυθμίσετε τους χώρους της οικίας σας κατάλληλα για να νιώθει άνετα ο τετράποδος σύντροφος σας. Επιπρόσθετα, αν δεν σας ανήκει κάποιο κτίσμα ή οικόπεδο και μένετε με ενοίκιο, ο ερχομός ενός πολύ μεγάλου σκύλου θα είναι πραγματικά πρόκληση. Το κυριότερο ζήτημα εδώ έχει να κάνει με το πόσο πρόθυμος είναι ο ιδιοκτήτης να επιτρέψει κάτι τέτοιο στην ιδιοκτησία του. Γι’αυτό τον λόγο πριν κάνετε το πρότερο βήμα βεβαιωθείτε πως το καθεστώς της διαμονής σας σε σπίτι με ενοίκιο παραμένει αμετάβλητο.

Οδηγώντας με έναν Πολύ Μεγάλο Σκύλο

ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όταν αποκτάτε έναν σκύλο, το να τον πάρετε μαζί σας στο αυτοκίνητο δεν θα είναι δα και ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αντίθετα, σε ότι έχει να κάνει με τους πολύ μεγάλους σκύλους θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή σε μια πιθανή βόλτα μαζί του. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι ο σκύλος σας θα πρέπει να χωράει στο αυτοκίνητο αλλά πρέπει να χωρούν και τα πράγματα του. Για τον εξοπλισμό του μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσετε στο αυτοκίνητο σας ένα τρέιλερ ή ακόμη και σχάρα στη σκεπή. Ανάλογα με το ύψος του οχήματος σας ενδέχεται να χρειαστεί να βοηθήσετε τον σκύλο σας να ανέβει και να κατέβει από το αυτοκίνητο. Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε μια ράμπα για να μπαίνει και να βγαίνει ο σκύλος σας με ασφάλεια. Αυτό θα βοηθήσει ειδικότερα όταν είναι κουτάβι ή ηλικιωμένος σκύλος.

Συμπέρασμα

Οι γιγάντιοι σκύλοι μπορεί να θέλουν πολλή δουλειά αλλά προσφέρουν στιγμές μεγάλης διασκέδασης. Οι πολύ μεγάλοι σκύλοι μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με κάποιες μοναδικές προκλήσεις. Παρόλα αυτά, μια καλή προετοιμασία θα πάρει χρόνο ώστε να θέσετε τις βάσεις για μια αρμονική ζωή με τον καλύτερο σας φίλο.

Άρης Βασιλειάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *