Blog10 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε - Λαμπραντόρ Ριτρίβερ - DogSpotk9

27 Σεπτεμβρίου, 2019by Άρης Βασιλειάδης0

Τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι οι αγαπημένοι σκύλοι των Αμερικανών αλλά και πολλών ακόμη ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι αθώοι, στοργικοί και ενεργητικοί σκύλοι είναι φιλικοί προς την οικογένεια. Αξίζει να σημειώσουμε πως είναι εξίσου καλοί στο να κάθονται σε μια γωνία του καναπέ τους όπως και έξω στον αγρό. Το όνομα τους είναι παραπλανητικό καθώς δεν προέρχονται από την περιοχή Λαμπραντόρ αλλά από την Νέα Γη. Εκεί εργάζονταν ως ιχνηλάτες παπιών και ως συντροφιές ψαράδων. Κατά τον 19ο αιώνα, Άγγλοι ευγενείς έφεραν την φυλή στο Ηνωμένο Βασίλειο και άρχισαν να την εξευγενίζουν.

Παρακάτω, θα δούμε 10 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ.

  • Αγαπούν το Νερό

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ και Νερό

Η αλήθεια είναι πως γεννήθηκαν γι’αυτό! Η παχιά ουρά τους (μερικές φορές αποκαλείται ”ουρά βίδρας”) χρησιμοποιείται ως ισχυρό πηδάλιο. H νηκτική μεμβράνη των ποδιών τους τα βοηθά να κολυμπούν γρήγορα και τα παχιά, αδιάβροχα τριχώματα τους τα κρατά χαρούμενα ακόμη και σε κρύο νερό. Ως παράδειγμα εδώ μπορούμε να φέρουμε τα παγωμένα νερά της Νέας Γης στα οποία εκτράφηκε ο πιστός αυτός τετράποδος φίλος μας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν τα Λαμπραντόρ πολύ ανταγωνιστικά σε αγώνες καταδύσεων από αποβάθρα.

  • Λαμπραντόρ Ριτρίβερ – Εκτράφηκαν με Σκοπό το Κυνήγι

Λαμπραντόρ και Κυνήγι

Τα Λαμπραντόρ ξεκίνησαν ως ιχνηλάτες παπιών. Ύστερα από τον ερχομό τους στην Αγγλία στα 1800, οι Βρετανοί τα ανέθρεψαν σαν σκύλους κυνηγιού-παιχνιδιού. Στις μέρες μας είναι εξαίρετοι ιχνηλάτες οι οποίοι μπορούν να εργαστούν σε ποικίλα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένου του κυνηγιού των υδρόβιων πτηνών και του κυνηγιού, συχνά για πολλές ώρες κάθε φορά. Θα βρείτε Λαμπραντόρ να αριστεύουν σε αγώνες και τεστ κυνηγιού.

  •  Μπορούν να Κάνουν Σχεδόν Τα Πάντα

Πολυχρηστικοί Σκύλοι

Χάρη στην νοημοσύνη τους, στην επιθυμία τους να ευχαριστήσουν και την προθυμία τους να εργαστούν σκληρά, τα Λαμπραντόρ είναι ανεκτίμητοι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς. Πρόκειται για τις πιο δημοφιλείς επιλογές για σκύλους υπηρεσιών καθώς και για έρευνα και διάσωση, ανίχνευση βόμβας και ναρκωτικών όπως για σκύλοι θεραπείας.

  • Λαμπραντόρ Ριτρίβερ – Προετοιμαστείτε για Ατέλειωτη Ενέργεια

Λαμπραντόρ Ενέργεια

Αν και μπορούν περίφημα να χαλαρώσουν, τα Λαμπραντόρ γεννήθηκαν για να τρέχουν, να κολυμπούν και να εργάζονται. Τα Λαμπραντόρ που δεν λαμβάνουν άφθονη άσκηση, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον ενός μεγάλου, γρήγορου περιπάτου την ημέρα, μπορούν να εμφανίσουν καταστρεπτικές συμπεριφορές. Αυτές μπορεί να έχουν να κάνουν με το να μασάνε διάφορα αντικείμενα στο σπίτι ή να φεύγουν από την αυλή σας.

  • Τα Προβλήματα Υγείας Μπορεί να είναι ένα Έμφυτο Ζήτημα

LabradorΠρόβλημα Υγείας

Αν και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ έχουν προδιάθεση σε ορισμένες κληρονομικές καταστάσεις. Αυτές είναι η δυσπλασία του αγκώνα και του ισχίου, οι καρδιακές διαταραχές και οι καταστάσεις που επηρεάζουν τους μυς και τα μάτια. Τα νέα ενήλικα Λαμπραντόρ είναι επιρρεπή σε κατάρρευση μετά από υπερβολική άσκηση.

  • Τα Λαμπραντόρ Είναι Επιρρεπή στο Πρήξιμο

Φούσκωμα και Λαμπραντόρ

Με την έννοια πρήξιμο εννοούμε την ιατρική (και πολλές φορές θανατηφόρα) κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την οποία το στομάχι γεμίζει αέρα και γυρίζει. Όπως όλοι οι σκύλοι με βαθύ θώρακα, τα Λαμπραντόρ είναι ευαίσθητα στο πρήξιμο. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τα συμπτώματα του πρηξίματος. Τα συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν την κοιλιακή διεύρυνση,την αναγούλα, τη σιελόρροια και την ανησυχία. Κρατώντας τον σκύλο ήρεμο, κυρίως γύρω από τα γεύματα βοηθά, δεδομένου ότι η δραστηριότητα, η υπερδραστηριότητα και το άγχος αυξάνουν την πιθανότητα του πρηξίματος.

  • Η Εκπαίδευση Κουταβιού και η Υπακοή Συνιστώνται Ανεπιφύλακτα

Λαμπραντόρ Εκπαίδευση

Αυτοί οι τολμηροί ενεργητικοί, σκύλοι είναι δυναμικοί και γεμάτοι ενέργεια. Αυτό σημαίνει πως η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση είναι ζωτικής σημασίας για το σωστό χτίσιμο της προσωπικότητας του σκύλου σας. Με τις ευφυείς συμπεριφορές τους και με την όρεξη τους να ευχαριστήσουν, τα μαθήματα για την εκπαίδευση τους θα είναι πραγματικά απολαυστικά.

  • Τα Λαμπραντόρ Έρχονται σε 3 Χρώματα: Κίτρινο, Μαύρο, Καφέ

Λαμπραντόρ Χρώματα

Τελευταία, κάποιες πηγές έχουν αρχίσει να προσφέρουν ”ασημένια Λαμπραντόρ” τα οποία πωλούνται ως απαλές παραλλαγές του καφέ χρώματος. Ωστόσο, το χρώμα δεν αναγνωρίζεται ως μια πραγματική παραλλαγή του Λαμπραντόρ Ριτρίβερ. Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο ύστερα από αναπαραγωγή του Λαμπραντόρ με μια άλλη φυλή όπως τα Βαϊμαράνερ. Τα ”ασημί Λαμπραντόρ” λοιπόν δεν είναι γνήσια Λαμπραντόρ.

  • Λαμπραντόρ Ριτρίβερ – Γίνονται Εξαιρετικοί Πολυχρηστικοί, Αθλητικοί Σκύλοι

Labrador Athletic

Με την χαρακτηριστική νοημοσύνη τους, υπακοή και επιθυμία να ευχαριστήσουν, τα Λαμπραντόρ διακρίνονται σε μια πλειάδα αθλημάτων για σκύλους. Εκτός των καταδύσεων αποβάθρας και των δοκιμασιών κυνηγιού δείχνουν να τα πηγαίνουν πολύ καλά στην Ευκινησία και στην Υπακοή.

  • Το Χρώμα Δεν είναι Ένδειξη του Χαρακτήρα

Λαμπραντόρ Χαρακτήρας

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα κίτρινα Λαμπραντόρ είναι τα πιο τεμπέλικα της φυλής, ενώ τα μαύρα είναι οι καλύτεροι κυνηγοί. Παρόλα αυτά, κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη. Όπως και οι άνθρωποι, κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και κάποιοι κτηνοτρόφοι αναπτύσσουν το απόθεμα τους για τις ικανότητές τους στον τομέα, ενώ άλλοι ασχολούνται περισσότερο με τη συμμόρφωση με το πρότυπο της φυλής. Ωστόσο, καμία από αυτές τις διαφορές δεν εξαρτάται άμεσα από το χρώμα του σκύλου.

Άρης Βασιλειάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *