BlogΙσλανδικοί Ποιμενικοί - 10 Ενδιαφέρουσες Πληροφορίες -

Ο Ισλανδικός Ποιμενικός ανήκει στη μοναδική ιθαγενή ράτσα της Ισλανδίας και η φυλή είναι τόσο παλιά όσο το έθνος από το οποίο κατάγεται. Οι πρόγονοι αυτών των Σκανδιναβών σκύλων Σπιτς έφτασαν στο νησί με τους πρώτους ανθρώπους που κατοίκησαν στη χώρα στα τέλη του 800 μ.Χ. και οι σκύλοι αυτοί συνήθιζαν να βόσκουν και να προστατεύουν πρόβατα και βοοειδή. Οι Ισλανδικοί Ποιμενικοί έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες την δεκαετία του 50′ κουβαλώντας ανησυχίες για πιθανή εξαφάνιση της φυλής. Σήμερα αυτοί οι μικροί προς μεσαίοι σκύλοι εργασίας γίνονται πιστά και αξιαγάπητα οικογενειακά κατοικίδια.

Πάμε να δούμε μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τους Ισλανδικούς Ποιμενικούς:

Οι Ισλανδικοί Ποιμενικοί είναι Τρυφεροί, Φιλικοί και Παιχνιδιάρικοι

Ισλανδικός Ποιμενικός

Αυτοί οι στοργικοί σκύλοι αρέσκονται στο να βρίσκονται στην καρδιά της οικογενειακής ζωής και γίνονται πολύ πιστοί φίλοι και σύντροφοι κάθε οικογένειας. Οι Ισλανδικοί Ποιμενικοί τα πηγαίνουν καλά με τα παιδιά και ακόμη και αν έχουν 48 εκατοστά ύψος μέχρι τον ώμο, είναι αρκετά μικροί για να μην προκαλέσουν κίνδυνο στα μικρότερα μέλη της οικογένειας.

Εκτράφηκαν για Σκύλοι Βοσκής – Οι Ισλανδικοί Ποιμενικοί Λατρεύουν να Βρίσκονται Γύρω Από Ζωντανά

Ισλανδικός Ποιμενικός - Βοσκή

Οι πιστοί μας φίλοι εκτράφηκαν από τους πρώτους αποίκους της Ισλανδίας για να προστατεύουν τα ζωντανά και να φέρνουν τα πρόβατα από το βουνό κατά το φθινόπωρο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ενώ είναι σκύλοι-βοσκοί, εργάζονται ανεξάρτητα και με γνώμονα το ένστικτο τους, παρά ακολουθώντας κάποιον ιδιοκτήτη. Οι ποιμενικοί από την Ισλανδία είναι ευφυείς, σκληραγωγημένοι και ευκίνητοι. Από την φύση τους δουλεύουν σκληρά και βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση. Τις ικανότητες αυτές τις διαθέτουν μέχρι και στις μέρες μας.

Οι Τετράποδοι Φίλοι μας Αγαπούν τα Αθλήματα

Ισλανδικός Ποιμενικός- Αθλήματα

Τα φυσικά ένστικτα τους τους κάνουν ανταγωνιστικούς σε διαγωνίσματα βοσκής. Ωστόσο, χάρη στο πνεύμα τους και την ανάγκη τους να ευχαριστήσουν, οι ισλανδικοί ποιμενικοί διασκεδάζουν και διαπρέπουν σε αθλήματα όπως: η Ευκινησία, η Υπακοή, η Αναζήτηση, το Κυνήγι Αχυρώνα, η Πορεία κα. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από εσάς να βρείτε το σπορ το οποίο αρέσει περισσότερο στον σκύλο σας.

Οι Ισλανδικοί Ποιμενικοί Πρέπει να Φυλάσσονται μέσα σε Καλά Περιφραγμένη Αυλή

Ισλανδικός Ποιμενικός - Αυλή

Το ένστικτο της βοσκής είναι ισχυρό σε αυτούς τους σκύλους. Αν δεν έχουν κάποιο κοπάδι για να φυλάξουν τότε θα προσπαθήσουν να γίνουν βοσκοί..αυτοκινήτων! Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να διαθέτετε έναν καλά οχυρωμένο φράχτη για παν ενδεχόμενο.

Οι Σκύλοι αυτοί Ρίχνουν Αρκετή Τρίχα

Ισλανδικός Ποιμενικός - Πτώση Τρίχας

Οι σκύλοι διαθέτουν μια διπλή στρώση τριχώματος. Ένα εξωτερικό μακρύ τρίχωμα και ένα χονδρό τρίχωμα εσωτερικά. Ρίχνουν την τρίχα τους εποχιακά δύο φορές τον χρόνο κατά τις περιόδους πτώσης τριχώματος. Γι’αυτό το λόγο θα χρειαστεί να βουρτσίζονται μια φορά κάθε εβδομάδα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται περιποιημένοι διατηρώντας το τρίχωμα τους καθαρό και αποφεύγοντας την μεγάλη συσσώρευση τρίχας μέσα ή γύρω από το σπίτι σας.

Όπως και άλλες Φυλές Σπιτς, οι Πιστοί Σύντροφοι μας Από την Ισλανδία Αγαπούν τους Ανθρώπους

Ισλανδικός Ποιμενικός - Αγάπη προς τον Άνθρωπο

Όπως συμβαίνει με το Κίσχοντ και το Νορβηγικό Ελκχάουντ, αυτοί οι φιλικοί σκύλοι ευδοκιμούν με την παρέα των ανθρώπων και δεν τους αρέσει να κάθονται μόνοι για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Η Άσκηση Είναι Ζωτική για τους Ενεργητικούς Αυτούς Φίλους μας

Ισλανδικός Ποιμενικός Άσκηση

Οι Ισλανδικοί Ποιμενικοί χρειάζονται τουλάχιστον έναν καλό περίπατο κάθε μέρα καθώς και χρόνο για παιχνίδι. Δίνοντας τους λοιπόν την προσοχή που τους αρμόζει, οι σκύλοι αυτοί θα σας συνοδεύουν με ευχαρίστηση κατά τις εξόδους σας. Αν δεχτούν την κατάλληλη άσκηση, τότε τα αξιαγάπητα κυνοειδή θα είναι σχετικά ήρεμα κατά τη συμβίωση με τον ιδιοκτήτη τους.

Προσαρμόζονται Σχετικά Εύκολα Στην Εκπαίδευση

Ισλανδικός Ποιμενικός Εκπαίδευση

Αυτοί οι σκύλοι εργασίας είναι έξυπνοι, φιλικοί και πρόθυμοι να σας ευχαριστήσουν, κάτι που κάνει τα μαθήματα βασικής εκπαίδευσης και υπακοής κουταβιού ευχάριστα για τον σκύλο και εξίσου για τον ιδιοκτήτη. Η θετική ενίσχυση θα δουλέψει σίγουρα – οι ισλανδικοί ποιμενικοί δεν αντιδρούν καλά σε οποιαδήποτε σκληρή εκπαίδευση.

Γενικά οι Ισλανδικοί Ποιμενικοί Είναι μια Υγιής Φυλή

Ισλανδικός Ποιμενικός Υγεία

Αν και οι σκύλοι αυτοί είναι μια δυνατή φυλή, οι τετράποδοι σύντροφοι μας είναι επιρρεπείς σε κάποιες διαταραχές στην υγεία τους όπως σε δυσπλασία του αγκώνα και του ισχίου καθώς και σε προβλήματα με τα μάτια και τις επιγονατίδες τους.

Τα Πουλιά και οι Ισλανδικοί Ποιμενικοί δεν τα Πηγαίνουν Καλά

Ισλανδικός-Ποιμενικός-και-Πτηνά1

Κατά τις πρώτες μέρες της φυλής, οι ισλανδικοί ποιμενικοί συνήθιζαν να κρατούν το κοπάδι τους ασφαλές από αρπακτικά πουλιά. Στις μέρες μας, οι ιθαγενείς σκύλοι από την Ισλανδία συνεχίζουν να κοιτούν τον ουρανό και να γαβγίζουν σε πουλιά ή σε οτιδήποτε κινείται γρήγορα και μοιάζει με αρπακτικό.

Άρης Βασιλειάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *