Blog10 Ενδιαφέροντα Πράγματα για το Ουαλικό Τεριέ - DogSpotk9

28 Φεβρουαρίου, 2020by Άρης Βασιλειάδης0

Αν ζείτε παρέα με ένα Ουαλικό Τεριέ ήδη θα γνωρίζετε τα υπέροχα χαρακτηριστικά αυτής της φυλής. Τα Ουαλικά Τεριέ είναι πολύ φιλικά, εξωστρεφή, τρυφερά και παιχνιδιάρικα και είναι εξαιρετικοί σύντροφοι σε ταξίδια. Είτε έχετε γνώση της φυλής αυτής ή απλά επιθυμείτε να φέρετε στην οικογένεια σας ένα Ουαλικό Τεριέ, υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να μάθετε.

1. Η Συγγένεια των Ουαλικών Τεριέ με άλλες Φυλές Τεριέ

ουαλικά τεριέ

 

Το Ουαλικό Τεριέ είναι μεγαλύτερο από ένα Λέικλαντ Τεριέ αλλά μικρότερο από ένα Έρντεϊλ Τεριέ. Οι ομοιότητες του ωστόσο με τα τεριέ ξαδέρφια του είναι υπαρκτές. Όλες οι πρότερες φυλές θεωρούνται ότι προέρχονται από το αρχαίο Παλαιό Αγγλικό Μαύρο και Καφέ Τεριέ.

2. Η Φυλή Αυτή Υπάρχει Εδώ και 500 Χρόνια

ουαλικά τερριέ

Παρόλο που υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη της φυλής αυτής το 1700, υπάρχει μια καταγραφή Ουαλικού Τεριέ από το 1450. Την περίοδο εκείνη ένας Ουαλός ποιητής έγραψε για ένα ”καλό μαύρο και κόκκινο σκύλο o οποίος θα πνίξει ένα Βρωμοκούναβο”.

3. Το Ουαλικό Τεριέ και το Ένστικτο του Κυνηγιού

Η φυλή αυτή είχε εκτραφεί για να κυνηγά, να καταδιώκει και να σκοτώνει αλεπούδες, ασβούς και παράσιτα. Το Ουαλικό Τεριέ θα ακολουθήσει οτιδήποτε κινείται και μπορεί να κυνηγήσει το θήραμα του σε οποιοδήποτε έδαφος χωρίς να το ενδιαφέρει πόσο χρόνο θα πάρει η διαδικασία. Με το δυνατό σώμα τους και τα σαγόνια τους μπορούν κάλλιστα να τα βάλουν με επιτυχία με τους ασβούς οι οποίοι διαθέτουν κοφτερά δόντια και νύχια.

4. Οι Σκύλοι Αυτοί Θεωρούνται ‘Μακρύποδα’ Τεριέ

ουαλικά τεριέ5

Τα τεριέ τα οποία έχουν κοντύτερα πόδια μπορούν να κάνουν φωλιές σε τρύπες ή λαγούμια μετά το κυνήγι, με τα Ουαλικά Τεριέ είναι μάστερ στο σκάψιμο. Έχουν τέτοια δύναμη και όρεξη όπου μπορούν να φέρουν τη γη πίσω τους και ανάμεσα στα πόδια τους. Αξίζει να αναφέρουμε πως αν διαθέτετε αυλή με φράχτη, θα χρειαστεί να ελέγχετε συχνά για πιθανά αδύναμα σημεία στα οποία μπορεί ο σκύλος να σκάψει και να δημιουργήσει μια έξοδο διαφυγής.

5. Όπως όλα τα Τεριέ έτσι και το Ουαλικό Τεριέ Διαθέτει την ‘Ενέργεια των Τεριέ’

Οι πιστοί μας φίλοι μπορεί να είναι γενναίοι και ανεξάρτητοι σε σημείο απερισκεψίας. Με όλη αυτή την ενέργεια, τα Ουαλικά Τεριέ χρειάζονται πολλή άσκηση, σωματική και ψυχική ώστε να παραμείνουν ταυτόχρονα χαρούμενοι και υγιείς.

6. Το Ουαλικό Τεριέ και η Χρησιμότητα των Αθλημάτων

Στους παγκόσμιους διαγωνισμούς σκύλων και κυρίως σε συγκεκριμένα αθλήματα τα οποία γίνονται για τα Τεριέ, το Ουαλικό Τεριέ αποδίδει εξαιρετικά στις δοκιμασίες. Είτε οι προκλήσεις έχουν να κάνουν με κυνήγι, σκάψιμο και ανάκτηση ή με το άθλημα στο οποίο το Ουαλικό Τεριέ πρέπει να ανιχνεύσει σε μπάλες από άχυρα και στάχυα που ακριβώς βρίσκεται ο αρουραίος, τα Ουαλικά Τεριέ θα καταπλήξουν τους πάντες χάρη στο δυναμισμό και το πολύ ισχυρό ένστικτο τους.

7. Το Μαύρο και το Ανοιχτό Καφέ είναι ο Χρωματικός Συνδυασμός των Ουαλικών Τεριέ

Ουαλικό τεριέ 8

Το ανοιχτό καφέ χρώμα έχει μια σκούρα κοκκινωπή σκιά ωστόσο σύμφωνα με τα πρότυπα της φυλής το πιο ανοιχτό καφέ είναι το πιο αποδεκτό. Αξιοσημείωτο είναι πως τα κουτάβια της φυλής αυτής γεννιούνται σχεδόν τελείως μαύρα.

8. Το Ουαλικό Τεριέ του Προέδρου Κένεντι

Ουαλικό Τεριέ και Κένεντι

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζον Κένεντι, η οικογένεια είχε στην κατοχή της ένα Ουαλικό Τεριέ ονόματι, Τσάρλι. Η Τζάκι Κένεντι έδωσε τον Τσάρλι στον Τζον Κένεντι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας με αποτέλεσμα αυτοί οι δύο να γίνουν αχώριστοι. Ο Τσάρλι πολλές φορές κολυμπούσε μαζί με τον Πρόεδρο Κένεντι και ήταν παρών στους περιπάτους του Προεδρικού ζευγαριού.

9. Η φυλή είναι Επίσημα Αναγνωρισμένη από το 1888

Η φυλή αυτή αναγνωρίστηκε επίσημα από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο το 1888. Από τότε λαμβάνει μέρος σταθερά σε αγώνες διάταξης και επίδειξης έχοντας μεγάλη επιτυχία.

10. To Γνωστό Βλέμμα Περιφρόνησης του Ουαλικού Τεριέ

Ουαλικό Τεριέ Βλέμμα Περιφρόνησης

Αν ο σκύλος σας δεν είναι ευχαριστημένος μαζί σας ή επειδή δεν του κάνατε το χατήρι τότε θα λάβετε ένα βλέμμα περιφρόνησης από τον πιστό σας φίλο. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό ευρέως γνωστό στους ιδιοκτήτες Ουαλικών Τεριέ.

Άρης Βασιλειάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *