HomeΡάτσες ΣκύλωνΤσιουάουα - Chihuahua Βαθμολογία & Χαρακτηριστικά - Πώληση

Τσιουάουα
Δεκτικός με τα παιδιά
Τρίχωμα – Περιποίηση
Επιδεκτικότητα Εκπαίδευσης
Επίπεδα Ενέργειας
Υγεία – Ευεξία
Ένστικτο Φύλαξης Χώρου
Ένστικτο Φύλαξης Ατόμων

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα σκύλο ράτσας Τσιουάουα επικοινωνήστε μαζί μας

Χαρακτηριστικά Τσιουάουα

Το Τσιουάουα ( Canis familiaris) είναι η μικρότερη ράτσα σκύλου και πήρε το όνομα του από την πολιτεία Chihuahua στο Μεξικό. Τα Τσιουάουα ξεχωρίζουν συνήθως για το κοντό τους τρίχωμα και το μικρό σώμα τους. Χωρίζονται σε κοντότριχα και μακρύτριχα. Λόγω του μικρού σώματος τους αισθάνονται ανασφάλεια γι’αυτόν τον λόγο γαβγίζουν αρκετά. Είναι πολύ δραστήρια έξυπνα και ζωηρά , μάλιστα έχουν τοποθετηθεί από τους ειδικούς στην λίστα με τα 10 σκυλιά-φύλακες.

Ιδιοσυγκρασία των Τσιουάουα

Το πως συμπεριφέρεται ένα Τσιουάουα έχει τις ρίζες του στην γενετική ιδιοσυγκρασία των γονέων και των παππούδων του. Παρόλα αυτά η κοινωνικοποίηση και η εκπαίδευση του παίζουν σημαντικό ρόλο όπως άλλωστε με όλα τα σκυλιά. Όπως στα περισσότερα σκυλιά μικρού μεγέθους,είναι λιγότερο πιθανό σε σχέση με τα μεγαλύτερα, να δεχθούν μαθήματα υπακοής, κοινωνικοποίηση η κατάλληλη άσκηση και εκπαίδευση. Λόγω του μικρού όγκου τους οι ιδιοκτήτες δεν νιώθουν την ανάγκη να να τους παρέχουν το είδος της εκπαίδευσης και της κοινωνικοποίησης που συνήθως παρέχονται για τα μεγαλύτερα σκυλιά. Τα ανεκπαίδευτα Τσιουάουα τείνουν να υποφέρουν από τα ίδια προβλέψιμα προβλήματα συμπεριφοράς, όπως γενικά κάθε ανεκπαίδευτος σκύλος ανεξαρτήτως ράτσας. Ωστόσο, θα ευημερήσουν εάν προσεχθούν και δεχθούν την κατάλληλη εκπαίδευση.

Τα φοβισμένα η φτωχά εκπαιδευμένα Τσιουάουα μπορούν εύκολα να προκληθούν ώστε να επιτεθούν οπότε γενικά είναι ακατάλληλα για σπίτι με μικρά η απείθαρχα παιδιά. Η ράτσα αυτή είναι έντονα αφοσιωμένη και πιστή σε συγκεκριμένα πρόσωπα και σε πολλές περιπτώσεις γίνονται ιδιαιτέρως υπερπροστατευτικά του προσώπου αυτού απέναντι σε άλλους ανθρώπους η ζώα. Συνήθως δεν κοινωνικοποιούνται με άλλες ράτσες προτιμώντας παρέα με σκυλιά της ράτσας τους και ως αποτέλεσμα δεν αλληλεπιδρούν μαζί τους σε σχέση με άλλα σκυλιά που κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να έρχονται σε επαφή με διαφορετικές ράτσες.

Καλό θα είναι να βρίσκονται σε περιβάλλον με παιδιά άνω των 13 ετών όπου θα μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτόν τον τρόπο ζωής με έναν αφοσιωμένο ιδιοκτήτη πάντα. Επίσης, η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας του ιδιοκτήτη επηρεάζει κατά πολύ και την συμπεριφορά του Τσιουάουα κουταβιού.

Τα Τσιουάουα αγαπούν τα ιδιαίτερα μέρη που ξεκουράζονται παραδείγματος χάριν τα σπιτάκια τους. Συχνά περιτριγυρίζουν τα μαξιλάρια τα ρούχα αλλά και τις κουβέρτες. Τα συναντάμε κάτω απο τα σκεπάσματα η τα κρεβάτια, βαθιά στο σκοτάδι και την ασφάλεια του τι αυτά αντιλαμβάνονται ως κρησφύγετο. Απολαμβάνουν εξίσου και τον χρόνο τους υπό το φως του ήλιου.

Υγεία των Τσιουάουα

Χρειάζεται να πίνουν μπόλικο νερό εξαιτίας μιας ευαισθησίας που έχουν στον λαιμό τους ο οποίος στεγνώνει πολύ εύκολα. Λόγω της ευαισθησίας αυτής, πρέπει να τρώνε ξηρά τροφή και μάλιστα τροφή για μικρόσωμους σκύλους. Πρέπει επίσης να διατηρούν ένα συγκεκριμένο βάρος καθώς αν βαρύνουν υπερβολικά κινδυνεύουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στα πόδια κάτι που θα έχει κακές συνέπειες στο περπάτημα τους καθιστώντας το αδύνατο.

Η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται ανάμεσα στα 12 με 20 χρόνια.