HomeΡάτσες ΣκύλωνΣνάουτσερ Μίνι Βαθμολογία & Χαρακτηριστικά - Πώληση

Σνάουτσερ Μίνι
Δεκτικός με τα παιδιά
Τρίχωμα - Περιποίηση
Επιδεκτικότητα Εκπαίδευσης
Επίπεδα Ενέργειας
Υγεία – Ευεξία
Ένστικτο Φύλαξης Χώρου
Ένστικτο Φύλαξης Ατόμων

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα σκύλο ράτσας Σνάουτσερ Μίνι επικοινωνήστε μαζί μας

Χαρακτηριστικά Σνάουτσερ Μίνι

Η φυλή αυτή είναι γνωστή σήμερα ως Κανονικό Σνάουτσερ και είναι από τα κορυφαία αγροτικά σκυλιά της Ευρώπης. Η γενεαλογία του πάει αρκετά πίσω, ξεκινώντας γύρω στον 15 αιώνα. Παλαιότερα, οι Γερμανοί αγρότες είχαν εκτρέψει τα Μίνι από τα Κανονικά Σνάουτσερ, κάνοντας τα ατρόμητους φύλακες για αχυρώνες.

Tα Σνάουτσερ Μίνι είναι σταχτί, δυνατοί μικροί σκύλοι με θαμνώδη γενειάδα και με φρύδια τα οποία δίνουν στον σκύλο μια γοητευτική, ανθρώπινη όψη. Το σκληρό τρίχωμα του έρχεται σε τρία χρώματα: μαύρο και ασημί, γκρι και μαύρο συμπαγές. Δημιουργημένοι για να είναι εξ ολοκλήρου σκύλοι φάρμας είναι σκληροί, μυώδεις και ατρόμητοι χωρίς να είναι επιθετικοί.

Ιδιοσυγκρασία των Σνάουτσερ Μίνι

Τα Σνάουτσερ Μίνι είναι φιλικά και θετικά στην εκπαίδευση, αρκετά μικρά για να προσαρμοστούν στην ζωή σε διαμέρισμα, αλλά και αρκετά ακούραστα για να περιπλανηθούν σε γεωργικές εκτάσεις. Τα πηγαίνουν καλά με τα παιδιά και άλλα ζώα. Οι σκύλοι αυτοί είναι ανθεκτικοί και μάλιστα απολαμβάνουν το έντονο παιχνίδι. Τα Σνάουτσερ Μίνι είναι κατάλληλα για σπίτι και οικογένεια καθώς είναι εξαιρετικοί φύλακες.

Στο κομμάτι της διατροφής τους μια κατάλληλη ποιοτική τροφή με την συμβολή του κτηνιάτρου σας είναι επιβεβλημένη. Φυσικά, θα χρειαστεί να βάλετε στην καθημερινότητα σας ένα πρόγραμμα για την δίαιτα του σκύλου σας ώστε να μην παρουσιάσει προβλήματα με το βάρος του. Το ίδιο πρέπει να γίνει από μέρους σας και με τις λιχουδιές οι οποίες καλό να δίδονται στον σκύλο για επιβράβευση ωστόσο πάντοτε θα πρέπει αυτό να γίνεται με μέτρο.

Το Σνάουτσερ Μίνι έχει μια διπλή στρώση τριχώματος, μια λεπτή από πάνω και μια πιο απαλή από κάτω. Ο σκύλος θα χρειαστεί συχνό χτένισμα και grooming για να δείχνει σε καλή κατάσταση. Οι επισκέψεις για grooming καλό είναι να γίνονται περίπου κάθε 5 με 8 εβδομάδες. Επίσης, το μπάνιο του θα πρέπει να λαμβάνει χώρα μια φορά τον μήνα ανάλογα και με το περιβάλλον του. Τα νύχια του σκύλου πρέπει να κόβονται κάθε μήνα και τα αυτιά του να ελέγχονται εβδομαδιαία και να καθαρίζονται όποτε αυτό χρειάζεται.

Άσκηση και Εκπαίδευση

Οι πιστοί τετράποδοι φίλοι μας που ανήκουν σε αυτή την φυλή χρειάζονται καθημερινή άσκηση για να διατηρήσουν την ψυχική και σωματική τους υγεία. Έχουν ένα μέτριο ενεργειακό επίπεδο, κάτι που κάνει τα Σνάουτσερ Μίνι να μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε πόλεις η και χωριά. Οι σκύλοι αυτοί επωφελούνται με το να βρίσκονται σε περιφραγμένη περιοχή όπου μπορούν να τρέξουν κυνηγώντας μια μπάλα με ασφάλεια και να απολαύσουν τον χρόνο παιχνιδιού τους με τον ιδιοκτήτη τους.

Η μεγαλύτερη χαρά τους είναι να βρίσκονται με την οικογένεια τους και να κάνουν μαζί διάφορες δραστηριότητες. Τα Σνάουτσερ Μίνι έχουν ένα δυνατό κυνηγετικό ένστικτο οπότε δεν θα πρέπει ποτέ να μένουν ελεύθεροι χωρίς λουρί η εκτός περιφραγμένης περιοχής. Αν δεν τηρηθούν τα πρότερα, ο σκύλος σίγουρα δεν θα αντισταθεί στην ανάγκη να κυνηγήσει μικρότερα ζώα.

Στον τομέα της εκπαίδευσης τους, τα Σνάουτσερ Μίνι είναι φιλικά, ενεργητικά και διψασμένα για να σας ευχαριστήσουν. Λόγω της εξυπνάδας τους, θέλουν να κάνουν συνεχώς καινούργια πράγματα καθώς με την επανάληψη θα βαρεθούν σύντομα. Μαθαίνουν σχετικά γρήγορα οπότε η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση από νεαρή ηλικία θα βοηθήσει αμφότερους τον σκύλο και εσάς να κατανοήσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον μέσα από τα μαθήματα της εκπαίδευσης κουταβιού.

Υγεία των Σνάουτσερ Μίνι

Tα Σνάουτσερ Μίνι είναι γενικά μια υγιής φυλή. Παρ’ όλα αυτά, καλό θα είναι να παρακολουθούνται από κτηνίατρο τακτικά. Προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στον σκύλο έχουν να κάνουν με καταρράκτη, παγκρεατίτιδα, συστολές του ήπατος η πέτρες στο νεφρό. Η φροντίδα των δοντιών είναι μια σημαντική πτυχή της συνολικής υγείας γι’αυτό τον λόγο τα δόντια του σκύλου πρέπει να βουρτσίζονται συχνά.

Το προσδόκιμο ζωής τους είναι περίπου 12 με 15 έτη.