HomeΡάτσες ΣκύλωνΠομεράνιαν Βαθμολογία & Χαρακτηριστικά - Πώληση

Πομεράνιαν
Δεκτικός με τα παιδιά
Τρίχωμα - Περιποίηση
Επιδεκτικότητα Εκπαίδευσης
Επίπεδα Ενέργειας
Υγεία – Ευεξία
Ένστικτο Φύλαξης Χώρου
Ένστικτο Φύλαξης Ατόμων

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα σκύλο ράτσας Πομεράνιαν επικοινωνήστε μαζί μας

Χαρακτηριστικά Πομεράνιαν

Τα Πομεράνιαν είναι σκύλοι μινιατούρες προερχόμενοι από τους πανίσχυρους σκύλους Σπιτς της Αρκτικής. Η φυλή έχει πάρει το όνομα της από την Πομερανία, μια περιοχή βορειοανατολικά της Ευρώπης που αποτελεί σήμερα μέρος της Πολωνίας και της δυτικής Γερμανίας. Ήταν εκεί, πριν εκατοντάδες χρόνια, όπου οι πρόγονοι του Πομεράνιαν είχαν εκτραφεί από τους πολύ μεγαλύτερους και δυνατότερους ξαδέρφους τους.

Tα Πομεράνιαν συνδυάζουν ένα μικρό σώμα (δεν ζυγίζουν παραπάνω από 3 κιλά) και μια συμπεριφορά σκύλου μεγάλου μεγέθους. Το διπλής στρώσης άφθονο τρίχωμα του, έρχεται σε σχεδόν 2 δωδεκάδες χρώματα και σε διάφορα μοτίβα αλλά συνήθως τα χρώματα του είναι στην βάση του πορτοκαλί η του κόκκινου.

Ιδιοσυγκρασία των Πομεράνιαν

Ενεργά και έξυπνα, τα Πομεράνιαν εκπαιδεύονται σχετικά εύκολα και γίνονται καλοί φύλακες. Είναι αρκετά ζωηρά οπότε δεν συνιστώνται για μικρά παιδιά αλλά για μεγαλύτερα με τα οποία οι σκύλοι θα τα πάνε περίφημα. Τα Πομεράνιαν είναι αρκετά δραστήρια και ενεργητικά. Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί να ασκούνται με παιχνίδια εντός της οικίας και με εξωτερικούς περιπάτους ώστε να είναι προετοιμασμένα για να διαβιώσουν σε πόλη αλλά και στα προάστια. Είναι ικανά να μάθουν κόλπα και παιχνίδια με ευκολία, αν και η αγαπημένη τους δραστηριότητα είναι το να παρέχουν γέλιο και συντροφιά στους ανθρώπους που αγαπούν.

Στον τομέα της διατροφής τους, καλό θα είναι να τρέφονται με ποιοτική τροφή κατάλληλη ανάλογα με την ηλικία του σκύλου. Μερικοί σκύλοι είναι επιρρεπείς στην παχυσαρκία οπότε προσέξτε την κατανάλωση θερμίδων του Πομεράνιαν σας όπως και το βάρος του. Οι λιχουδιές θα βοηθήσουν στην εκπαίδευση αλλά πάντοτε θα πρέπει να δίνονται με μέτρο.

Το πλούσιο διπλό τρίχωμα του Πομεράνιαν είναι ένα από τα πιο φημισμένα χαρακτηριστικά του. Για να διατηρηθεί αυτό το όμορφο τρίχωμα το οποίο όλοι θαυμάζουμε, το συχνό βούρτσισμα είναι απαραίτητο. Επίσης, λόγω της ενεργητικότητας τους είναι απαραίτητο να μην αφήνετε να μεγαλώνουν πολύ τα νύχια τους. Ιδιαίτερη φροντίδα θέλουν και τα δόντια τους γι’αυτόν τον λόγο συνιστάται το βούρτσισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πριν την επίσκεψη για περιποίηση.

Grooming και Άσκηση

Το grooming κάθε 4 με 6 εβδομάδες είναι κάτι που θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια και θα προσφέρει την απαραίτητη επαγγελματική φροντίδα στον σκύλο σας. Σε αυτό θα γίνει μια πλήρης περιποίηση συμπεριλαμβανομένου του μπάνιου, του βουρτσίσματος, των αυτιών, των νυχιών και των πρωκτικών αδένων. Έτσι θα είστε ικανοποιημένοι και άνετοι καθότι δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσετε εσείς την προαναφερθείσα διαδικασία στο σπίτι.

Αν και τα Πομεράνιαν απολαμβάνουν να είναι σκύλοι σαλονιού και οικογενειακοί σύντροφοι, επωφελούνται αρκετά εάν ασκηθούν κατάλληλα. Τους αρέσει να πηγαίνουν για περιπάτους, να παίζουν και να τρέχουν καθώς έτσι μπορούν να καταναλώνουν την άφθονη ενέργεια τους. Να είστε προσεκτικοί όταν αφήνετε τον σκύλο σας μόνο του έξω.  Τα Πομεράνιαν είναι διαβόητα για τις ικανότητες τους στην απόδραση. Έχουν κάλλιστα την δυνατότητα να βγουν μέσα από μικρές τρύπες η να σκαρφαλώσουν σε μικρούς φράχτες και να διαφύγουν.Να είστε προσεκτικοί με το περιβάλλον γύρω σας όταν βρίσκεστε για περίπατο με τον σκύλο σας καθώς άλλοι σκύλοι οι οποίοι δεν είναι ελέγχονται μπορεί εύκολα να βλάψουν το κατοικίδιο σας.

Υγεία των Πομεράνιαν

Τα Πομεράνιαν γενικά θεωρούνται υγιή ωστόσο ενδέχεται να τους παρουσιαστούν κάμποσα θέματα υγείας. Ο υποθυρεοειδισμός, η καρδιακή ανεπάρκεια οι επιληπτικές κρίσεις και κυρίως το πρόβλημα με τα γόνατα τους είναι τα βασικότερα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Η τακτική επίσκεψη σε κτηνίατρο και ειδικότερα από μικρή ηλικία θα θωρακίσει την υγεία του σκύλου σας. Έτσι θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε και να καταπολεμήσετε τυχόν προβλήματα υγείας πριν αυτά εξελιχθούν άσχημα στο μέλλον με τον πιστό σας φίλο.

Το προσδόκιμο ζωής τους είναι περίπου 12 με 16 έτη.