HomeΡάτσες ΣκύλωνΠάγκ - Pug Βαθμολογία & Χαρακτηριστικά - Πώληση

Παγκ
Δεκτικός με τα παιδιά
Τρίχωμα - Περιποίηση
Επιδεκτικότητα Εκπαίδευσης
Επίπεδα Ενέργειας
Υγεία – Ευεξία
Ένστικτο Φύλαξης Χώρου
Ένστικτο Φύλαξης Ατόμων

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα σκύλο ράτσας Πάγκ επικοινωνήστε μαζί μας

Χαρακτηριστικά Πάγκ

Tα Πάγκ χαρακτηρίζονται από την φράση ”πολύ σε λίγο”, μια πρόταση που περιγράφει κατάλληλα την μικρή αλλά μυική αυτή φυλή. Έρχονται σε τρία χρώματα τριχώματος: Ασημί η βερυκοκί με μαύρο χρώμα στο πρόσωπο η όλο μαύρο. Η μεγάλη στρογγυλή κεφαλή, τα μεγάλα, λαμπερά μάτια και το τσαλακωμένο μέτωπο δίνουν στο Πάγκ μια σειρά ανθρωπίνων εκφράσεων. Οι εκφράσεις της έκπληξης, της ευτυχίας και της περιέργειας είναι αυτές που έχουν ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες των Πάγκ για αιώνες.

Ιδιοσυγκρασία των Πάγκ

Τα Πάγκ τα πρωτοσυναντάμε γύρω στο 400 π.Χ. στην Κίνα. Η μαζική εισαγωγή τους στην Ευρώπη έλαβε χώρα γύρω στον 18ο αιώνα. Οι ιδιοκτήτες των Πάγκ λένε ότι η φυλή αυτή είναι η ιδανική φυλή για σπίτι. Οι σκύλοι είναι ευτυχείς στις πόλεις και γενικά στις χώρες, με παιδιά η ηλικιωμένους, ως μοναδικό κατοικίδιο η και με άλλα μαζί. Απολαμβάνουν το φαγητό τους και χρήζουν της κατάλληλης περιποίησης ώστε να παραμένουν σε φόρμα. Προσαρμόζονται καλύτερα σε μέτρια κλίματα – όχι πολύ ζεστά αλλά ούτε και πολύ κρύα. Εντούτοις, τα Πάγκ μπορεί να είναι αξιολάτρευτα οπουδήποτε.

Στον τομέα της διατροφής του χρειάζεται υψηλής ποιότητας φαγητό για σκύλους πάντοτε ακολουθώντας τις συμβουλές του κτηνιάτρου σας. Επίσης, σημαντική είναι και η δίαιτα του σκύλου καθότι θέλει μεγάλη προσοχή από μέρους σας ώστε να μην οδηγηθεί το κατοικίδιο σας στην παχυσαρκία.

Το κοντό, λείο, γυαλιστερό τρίχωμα του χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση, ωστόσο πέφτει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το εβδομαδιαίο βούρτσισμα με μια μεσαία βούρτσα θα βοηθήσει να απομακρυνθούν οι χαλαρές τρίχες και ο σκύλος θα δείχνει στα καλύτερα του. Τα Πάγκ δεν χρειάζονται μπάνιο εκτός και αν λάβουν μέρος σε κάποια δραστηριότητα και λερωθούν. Τα νύχια τους θα πρέπει να κόβονται τακτικά καθώς τα υπερβολικά μακριά νύχια μπορεί να τους προκαλέσουν δυσφορία.

Καθημερινότητα του Σκύλου

Ένα Πάγκ θα περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας στον καναπέ. Αυτό, σε συνδυασμό με την αγάπη της φυλής για φαγητό, καθιστά την παχυσαρκία μια πραγματικότητα και μάλιστα αρκετά πιθανή. Ο σκύλος είναι παιχνιδιάρης, ανθεκτικός και ζωντανός, και οι ιδιοκτήτες μπορούν να διατηρήσουν τη φυλή σε καλή φόρμα στην καθημερινότητα με μέτρια άσκηση. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω περιπάτων η παιχνιδιών σε αυλή. Είναι ζωτικής σημασίας να θυμάστε πως λόγω του προσώπου τους οι σκύλοι δεν αντέχουν την ζέστη γι’αυτό δεν συνιστάται η έντονη άσκηση. Καλό θα είναι να βρίσκονται σε περιβάλλοντα με καλό κλιματισμό.

Το Πάγκ έχει εκτραφεί για να παρέχει συντροφιά και ευτυχία στους ιδιοκτήτες του. Έχει μία ομοιόμορφη και σταθερή ιδιοσυγκρασία, μεγάλη γοητεία και διάθεση. Οι σκύλοι αυτοί ζουν για να ευχαριστούν τους ανθρώπους τους, γι’αυτό είναι γενικά εύκολο να εκπαιδευτούν. Τα συναισθήματα τους τραυματίζονται εύκολα, έτσι χρειάζονται προσοχή στην εκπαίδευση. Ο σκύλος χρειάζεται από νωρίς μαθήματα κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης κουταβιού.

Υγεία των Πάγκ

Tα σκοτεινά, ελκυστικά μάτια του Πάγκ είναι άξια θαυμασμού ωστόσο είναι και από τα ευάλωτα σημεία του. Στους σκύλους προκαλούνται πολλές φορές προβλήματα με τους οφθαλμούς τους και τον κερατοειδή. Επίσης, μπορεί να τους προκληθεί αναπνευστικό πρόβλημα λόγω της υπερβολικής ζέστης.

Ζουν περίπου 13 με 15 έτη.