HomeΡάτσες ΣκύλωνΛαμπραντόρ Ριτρίβερ Βαθμολογία & Χαρακτηριστικά - Πώληση

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ
Δεκτικός με τα παιδιά
Τρίχωμα – Περιποίηση
Επιδεκτικότητα Εκπαίδευσης
Επίπεδα Ενέργειας
Υγεία – Ευεξία
Ένστικτο Φύλαξης Χώρου
Ένστικτο Φύλαξης Ατόμων

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα σκύλο ράτσας Λαμπραντόρ Ριτρίβερ επικοινωνήστε μαζί μας

Χαρακτηριστικά Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ η απλά Λαμπραντόρ είναι μια ράτσα σκύλου μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους η οποία είναι η πιο δημοφιλής στον Καναδά, στην Αγγλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα ύψος του αρσενικού Λαμπραντόρ κυμαίνεται από 56-63 εκατοστά και το βάρος του περίπου 30-36 κιλά. Το θηλυκό συναντάται στα 54 έως 60 εκατοστά και το βάρος του φτάνει περίπου τα 27 έως 32 κιλά. Το τρίχωμα του είναι σχετικά κοντό και γυαλιστερό και οι χρωματισμοί που μπορεί να έχει είναι μαύρο, κίτρινο και καφέ.

Ιδιοσυγκρασία των Λαμπραντόρ

Η ιδιοσυγκρασία του περιγράφεται ως ευγενική, ευχάριστη,εξωστρεφής και υπάκουη φύση. Η αίσθηση της οσμής των γκόλντεν ριτρίβερ τους επιτρέπει να εντοπίζουν σχεδόν κάθε μυρωδιά και να ακολουθούν την πορεία της προέλευσης της. Γενικά, κρατούν το άρωμα της μυρωδιάς μέχρι να το βρουν. Το ναυτικό και οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τα Λαμπραντόρ σαν σκύλους ανίχνευσης για να εντοπίσουν λαθρέμπορους, κλέφτες και τρομοκράτες. Είναι γνωστό ότι έχουν μια πολύ απαλή αίσθηση στο στόμα τους ως αποτέλεσμα της εκτροφής τους για παιχνίδια ανάκτησης, πχ με υδρόβια πουλιά. Είναι επιρρεπή στο μάσημα αντικειμένων (αν και μπορούν να εκπαιδευτούν για να διακόψουν αυτή την συμπεριφορά).

Τα Λαμπραντόρ έχουν την φήμη πως είναι μια ήρεμη ράτσα και ένα εξαιρετικό σκυλί για οικογένεια. Αυτή η φήμη συμπεριλαμβάνει και την καλή συμπεριφορά τους απέναντι σε παιδιά όλων των ηλικιών και άλλα ζώα. Η αξιαγάπητη ζωηράδα του και η έλλειψη του φόβου ίσως απαιτούν εκπαίδευση και σωστό χειρισμό περιστασιακά για να διασφαλιστεί πως δεν θα ξεφύγει η κατάσταση. Ένας ανεξέλεγκτος ενήλικος μπορεί να βγει αρκετά προβληματικός. Επίσης, τα θηλυκά labrador είναι λίγο πιο ανεξάρτητα από τα αρσενικά. Τα Λαμπραντόρ ωριμάζουν σε περίπου ηλικία τριών ετών.Πριν από αυτή την ηλικία έχουν έναν σημαντικό βαθμό ενέργειας-”κουταβιού” η οποία λανθασμένα τα κάνει να χαρακτηρίζονται ως υπέρδραστήρια. Λόγω του ενθουσιασμού τους η προπόνηση με λουρί προτείνεται από νωρίς για να αποφευχθεί το τράβηγμα όταν αναπτυχθεί ο σκύλος πλήρως.

Τα Λαμπραντόρ απολαμβάνουν συχνά να παίζουν το παιχνίδι της ανάκτησης μιας μπάλας ατελείωτα και άλλων μορφών δραστηριότητας όπως ευκινησία, τρεξίματα κλπ. Παρόλο που μερικές φορές θα γαβγίσει αν ακούσει έναν θόρυβο από μια αόρατη πηγή , δεν θεωρείται θορυβώδης σκύλος. Συνήθως είναι πολύ άνετα και εμπιστεύονται τους ξένους ως εκ τούτου δεν είναι κατάλληλα για φύλακες. Η σταθερή ιδιοσυγκρασία των labrador η εξυπνάδα και η ικανότητα τους να μαθαίνουν τα καθιστά ιδανική ράτσα για αναζήτηση και διάσωση, ανίχνευση και εργασία θεραπείας. (Για να βοηθούν τυφλούς, άτομα με αυτισμό κλπ)

Υγεία των Λαμπραντόρ

Είναι μια υγιής ράτσα με σχετικά λίγα προβλήματα υγείας. Σημαντικά θέματα σχετικά με την υγεία και την ευημερία τους είναι οι κληρονομικές διαταραχές και η παχυσαρκία.

Το προσδόκιμο ζωής τους είναι 12-13 έτη.