HomeΡάτσες ΣκύλωνΓκόλντεν Ριτρίβερ Βαθμολογία & Χαρακτηριστικά - Πώληση

Γκόλντεν Ριτρίβερ Χαρακτηριστικά
Δεκτικός με τα παιδιά
Τρίχωμα - Περιποίηση
Επιδεκτικότητα Εκπαίδευσης
Επίπεδα Ενέργειας
Υγεία – Ευεξία
Ένστικτο Φύλαξης Χώρου
Ένστικτο Φύλαξης Ατόμων

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα σκύλο ράτσας Γκόλντεν Ριτρίβερ επικοινωνήστε μαζί μας

Χαρακτηριστικά Γκόλντεν Ριτρίβερ

To Γκόλντεν Ριτρίβερ, είναι μια ράτσα μεγάλου μεγέθους η οποία έχει καταγωγή από την Σκωτία. Είναι μια ράτσα μεγάλης ομορφιάς και βρίσκεται ανάμεσα στις δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων του κόσμου. Είναι σοβαροί εργάτες στο κυνήγι και στον αγρό, έμπιστοι οδηγοί τυφλών και συμμετέχουν σε έρευνες αναζήτησης και διάσωσης. Απολαμβάνουν την υπακοή και άλλα ανταγωνιστικά γεγονότα έχοντας αγάπη για την ζωή όταν δεν εργάζονται. Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι διάσημα για το πυκνό χρυσό τρίχωμα τους. Το ευρύ κεφάλι με τα φιλικά ευφυή μάτια του τα μικρά αυτιά και το ίσιο ρύγχος αποτελούν το σήμα κατατεθέν της ράτσας. Στην κίνηση τους οι σκύλοι αυτοί κινούνται με ένα ομαλό, ισχυρό βάδισμα με την ουρά του να κινείται πάντοτε εύθυμα.

Ιδιοσυγκρασία των Γκόλντεν Ριτρίβερ

Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι εξωστρεφή, αξιόπιστα και πρόθυμα σκυλιά για οικογένεια. Είναι σχετικά εύκολο να εκπαιδευτούν. Παίρνουν μια χαρούμενη και παιχνιδιάρικη προσέγγιση στην ζωή, διατηρώντας αυτή την κουταβίσια συμπεριφορά στην ενηλικίωση. Αυτά τα ενεργητικά, δυνατά σκυλιά απολαμβάνουν τα μέγιστα το υπαίθριο παιχνίδι. Για μια φυλή που έχει εκτραφεί για να ανασύρει τα υδρόβια πουλιά για ώρες, το κολύμπι και το παιχνίδι πετάγματος μπάλας με επιστροφή είναι από τις αγαπημένες τους ασχολίες.

Δώστε στον σκύλο την ποιοτική τροφή που χρειάζεται σε όλες τις ηλικίες. Μερικά Γκόλντεν Ριτρίβερ μπορούν να γίνουν υπέρβαρα γι’αυτόν τον λόγο θα χρειαστεί να προσέχετε την κατανάλωση θερμίδων και το βάρος τους.

Οι σκύλοι αυτοί ρίχνουν έντονα το παχύ τρίχωμα τους. Τις περισσότερες φορές ένα καλό βούρτσισμα μια η δύο φορές την εβδομάδα θα αφαιρέσει ένα μεγάλο μέρος των νεκρών μαλλιών πριν αυτό πέσει παντού στο σπίτι σας. Τα νύχια του πρέπει να κόβονται τακτικά. Με περιστασιακά λουτρά ο σκύλος θα κρατηθεί καθαρός.

Όπως και οι περισσότερες αθλητικές φυλές, τα Γκόλντεν Ριτρίβερ χρειάζονται αρκετή καθημερινή άσκηση. Αν δεν δεχτούν την κατάλληλη άσκηση οι σκύλοι αυτοί θα παρουσιάσουν ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Οι πιστοί τετράποδοι αυτοί φίλοι μας είναι σπουδαίοι σύντροφοι σε μεγάλες διαδρομές και βόλτες με ποδήλατο. Παρόλα αυτά συνιστάται η συνεννόηση με τον κτηνίατρο σας πριν ξεκινήσουν βαριές ασκήσεις η δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν άγχος στα οστά και τις αρθρώσεις του σκύλου.

Όπως συμβαίνει με όλες τις φυλές, συνιστώνται μαθήματα πρώιμης κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης του κουταβιού. Η έκθεση του σκύλου σε ανθρώπους, τόπους και καταστάσεις μεταξύ των ηλικιών 7 εβδομάδων έως 4 μηνών θα τον βοηθήσει να γίνει ένα καλά προσαρμοσμένος και ενθουσιασμένος ενήλικας.

Υγεία των Γκόλντεν Ριτρίβερ

Tα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι γενικά υγιείς σκύλοι. Ωστόσο παρουσιάζουν μερικές φορές προβλήματα δυσπλασίας, ασθένειες των ματιών η καρδιακά προβλήματα. Τα αυτιά τους πρέπει να ελέγχονται εβδομαδιαίως για σημάδια μόλυνσης και τα δόντια τους πρέπει να βουρτσίζονται συχνά.

Ζουν περίπου 10 με 12 έτη.