HomeΡάτσες ΣκύλωνΓιορκσάιρ - Yorkshire Βαθμολογία & Χαρακτηριστικά - Πώληση

Γιορκσάιρ Τεριέ
Δεκτικός με τα παιδιά
Τρίχωμα - Περιποίηση
Επιδεκτικότητα Εκπαίδευσης
Επίπεδα Ενέργειας
Υγεία – Ευεξία
Ένστικτο Φύλαξης Χώρου
Ένστικτο Φύλαξης Ατόμων

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα σκύλο ράτσας Γιορκσάιρ επικοινωνήστε μαζί μας

Χαρακτηριστικά Γιορκσάιρ

Το Γιορκσάιρ Τεριέ αναπτύχθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1800 στις βόρειες αγγλικές κομητείες του Yorkshire και του Lancashire. Έγινε ένας μοντέρνος σκύλος σαλονιού για τις κυρίες της Αγγλίας στην Ύστερη Βικτωριανή Εποχή. Παρόλα αυτά στις αρχές μπορούμε να πούμε ότι ήταν ξεκάθαρα σκύλος της εργατικής τάξης. To Γιορκσάιρ Τεριέ ανήκει στην κατηγορία των μικρών σκύλων. Είναι συμπαγή και κατατάσσονται στους σκύλους μεγέθους toy.

Τα Γιορκσάιρ δεν υπερβαίνουν τα 7 κιλά και άξιο αναφοράς είναι το πλούσιο τρίχωμα τους. Ενεργητικά, γενναία και μερικές φορές αφελή, τα Γιορκσάιρ παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικού ενός πραγματικού Τεριέ. Συχνά κατονομάζεται ως η πιο δημοφιλής ράτσα σε πολλές πόλεις της Αμερικής. Άλλωστε, τα Γιορκσάιρ κουβαλούν έναν αέρα σκύλου μεγάλης πόλης μέσα σε ένα μικρό αλλά ποιοτικό πακέτο. Τα Γιορκσάιρ Τεριέ είναι οι αγαπημένοι σκύλοι των αστικών κατοικιών σε όλο τον κόσμο.

Ιδιοσυγκρασία των Γιορκσάιρ Τεριέ

Τα Γιορκσάιρ Τεριέ είναι μακρόβια και υποαλλεργικά (το τρίχωμα τους είναι περισσότερο σαν ανθρώπινο παρά σαν σκυλίσιο). Μάλιστα, οι σκύλοι αυτοί είναι εξαιρετικοί μικροί φύλακες. Η φυλή των Γιορκσάιρ Τεριέ είναι μια ”φυλή προσωπικότητας” παρέχοντας πολλές στιγμές γέλιου, αγάπης και φυσικά σπουδαίας συντροφικότητας.

Στον τομέα της διατροφής του θα χρειαστεί μια κατάλληλη ποιοτική τροφή για σκύλους πάντοτε με την έγκριση του κτηνιάτρου σας. Φυσικά, θα πρέπει να προσέχετε πολύ με την ποσότητα της τροφής και την δίαιτα που θα ακολουθήσει στα πρότυπα μιας υγιούς ζωής.

Το τρίχωμα των Γιορκσάιρ Τεριέ είναι αρκετά παρόμοιο με τα ανθρώπινα μαλλιά γι’αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζετε ανάλογα. Εάν αφήσετε το τρίχωμα του να μακρύνει πολύ, τότε θα πρέπει να το βουρτσίζετε καθημερινά. Για να αποφευχθεί ο ερεθισμός των ματιών, τα μαλλιά στο πάνω μέρος της κεφαλής του θα πρέπει να κόβονται μικρά η να τραβηχτούν προς τα πάνω. Ο σκύλος θα χρειαστεί μπάνιο κάθε εβδομάδα. Επίσης, συνιστάται καλός έλεγχος των αυτιών του ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα μόλυνσης.

Ακόμη και οι μικροί σκύλοι χρειάζονται άσκηση ώστε να παραμείνουν υγιείς τόσο διανοητικά όσο και σωματικά. Τα Γιορκσάιρ θα επωφεληθούν από την μέτρια άσκηση, όπως κάνοντας περιπάτους με τους ιδιοκτήτες τους σε σταθερό ρυθμό η παίζοντας με μια μπάλα του τένις στην αυλή σας. Μια σύντομη βόλτα δύο φορές την ημέρα πιθανότατα θα είναι αρκετή για τον σκύλο σας για να δει νέα τοπία και να καταναλώσει ενέργεια.

Τα Γιορκσάιρ αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους και είναι πολύ έξυπνα και πρόθυμα να τους ευχαριστήσουν. Η προσφορά επαίνων και δώρων (πχ τροφής) για την καλή του συμπεριφορά θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα από ότι αν επιπλήττατε τον πιστό σας φίλο. Ξεκινώντας από μικρή ηλικία τα Γιορκσάιρ Τεριέ θα πρέπει να κοινωνικοποιούνται σε διάφορες καταστάσεις με ανθρώπους και άλλους σκύλους. Βάλτε τον σκύλο σας σε νέες καταστάσεις αργά και πάντοτε σε ένα ήρεμο και ευχάριστο περιβάλλον.

Υγεία των Γιορκσάιρ Τεριέ

Tα Γιορκσάιρ Τεριέ είναι γενικά υγιείς σκύλοι. Ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να τους δημιουργηθούν είναι ανωμαλίες των ματιών η και πρόβλημα με τα γόνατα τους. Η προσοχή που πρέπει να επιδείξετε πάνω σε αυτά τα δύο θέματα είναι απολύτως επιβεβλημένη.

Το προσδόκιμο ζωής τους είναι περίπου 11 με 15 έτη.