HomeΡάτσες ΣκύλωνΓαλλικό Μπουλντόγκ Βαθμολογία & Χαρακτηριστικά - Πώληση

Γαλλικό Μπουλντόγκ
Δεκτικός με τα παιδιά
Τρίχωμα - Περιποίηση
Επιδεκτικότητα Εκπαίδευσης
Επίπεδα Ενέργειας
Υγεία – Ευεξία
Ένστικτο Φύλαξης Χώρου
Ένστικτο Φύλαξης Ατόμων

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα σκύλο ράτσας Γαλλικού Μπουλντόγκ επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα: 420

Γαλλικά Μπουλντόγκ1 Dogspotk9

Χαρακτηριστικά Γαλλικού Μπουλντόγκ

Στα μέσα του 1800, το Μπουλντόγκ-Τόι (toy) ήταν αρκετά δημοφιλές στην Μεγάλη Βρετανία και έγινε κάτι σαν μασκότ για τους κατασκευαστές δαντέλας. Λόγω της Βιομηχανικής Επανάστασης, το επάγγελμα αυτό απειλούνταν. Γι’αυτόν τον λόγο αρκετοί κατασκευαστές μετακόμισαν στην Βόρεια Γαλλία, φέρνοντας τα Μπουλντόγκ-Τοις μαζί τους. Το Γαλλικό Μπουλντόγκ μοιάζει με ένα Μπουλντόγκ-Μινιατούρα εκτός από τα μεγάλα, όρθια ”αυτιά νυχτερίδας” που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της φυλής. Το κεφάλι είναι μεγάλο και τετράγωνο , με βαριές ρυτίδες τυλιγμένες πάνω από την εξαιρετικά κοντή μύτη. Το σώμα κάτω από το λείο, λαμπερό παλτό είναι συμπαγές και μυώδες.

Ιδιοσυγκρασία των Γαλλικών Μπουλντόγκ

Το φιλικό, στοργικό Γαλλικό Μπουλντόγκ είναι σκέτη γοητεία. Σκύλοι που δεν γαβγίζουν ιδιαίτερα αλλά η επαγρύπνηση τους τους καθιστά εξαιρετικούς φύλακες. Προσαρμόζονται σχετικά εύκολα στην ζωή με ένα άτομο, ζευγάρι η οικογένειες και δεν απαιτούν ιδιαίτερη υπαίθρια άσκηση. Τα πάνε καλά με άλλα ζώα και απολαμβάνουν να γίνονται φίλοι με τους ανθρώπους. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι ο λαός της πόλης από το Παρίσι έως την Πεόρια, βάζουν το χέρι τους στην φωτιά για αυτήν την εξαιρετικά διασκεδαστική και συντροφική φυλή.

Στον τομέα της διατροφής, μια τροφή για σκύλους υψηλής ποιότητας, κατάλληλη για την ηλικία του σκύλου (κουτάβι, ενήλικος η ηλικιωμένος) θα έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η φυλή. Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ είναι επιρρεπή στην παχυσαρκία, η οποία μπορεί να βλάψει την φυσική δομή τους και να τους θέσει σε υψηλότερο κίνδυνο για ορισμένα από τα προβλήματα υγείας της φυλής τους. Οπότε είναι ζωτικής σημασίας να προσέξετε την πρόσληψη θερμίδων και το βάρος τους. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με το βάρος η τη διατροφή του σκύλου σας.

Όσον αφορά την περιποίηση τους, το κοντό τρίχωμα των Γαλλικών Μπουλντόγκ πέφτει ελάχιστα. Το εβδομαδιαίο βούρτσισμα με μια μεσαία βούρτσα θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των αποχρωματισμένων μαλλιών και θα κρατήσει την ωραία εμφάνιση του σκύλου.

Μια σύντομη βόλτα η μια υπαίθρια συνάντηση παιχνιδιού με τον ιδιοκτήτη τους κάθε μέρα παρέχει αρκετή άσκηση για να κρατήσει το Γαλλικό Μπουλντόγκ σε φόρμα. Οι σκύλοι αυτοί απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους σε αθλήματα για σκύλους όπως υπακοή, ευκινησία και αγώνας τρεξίματος.

Καλό θα ήταν ο σκύλος να εισαχθεί σε μαθήματα πρώιμης κοινωνικοποίησης και κατάρτισης από όταν είναι κουτάβι. Η έκθεση του κουταβιού σε μια μεγάλη ποικιλία ανθρώπων, τόπων και καταστάσεων θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί σε έναν καλά προσαρμοσμένο ενήλικα. Μπορούν να γίνουν αρκετά πεισματάρικα ωστόσο στην καρδιά τους είναι καλοσυνάτοι και θέλουν να ικανοποιούν τους ανθρώπους οπότε δεν θα είναι δύσκολο να εκπαιδευτούν.

Υγεία των Γαλλικών Μπουλντόγκ

Λόγω της βαριάς μπροστινής δομής τους τα Γαλλικά Μπουλντόγκ δεν μπορούν να κολυμπήσουν. Γι’αυτόν τον λόγο δεν πρέπει ποτέ να μείνουν χωρίς επιτήρηση μπροστά σε μπανιέρα, πισίνα η νερό. Tα Γαλλικά Μπουλντόγκ παρουσιάζουν ποικίλα θέματα υγείας. Από αναπνευστικά θέματα λόγω του προσώπου τους μέχρι και θέματα με τα γόνατα αλλά και τα ισχία. Επίσης έχουν μεγάλο πρόβλημα με την ζέστη η οποία τους προκαλεί θερμοπληξία, εντούτοις δεν αντέχουν ούτε στο κρύο. Έχουν φτωχή όραση και κάποιες φορές εμφανίζουν προβλήματα στα μάτια.

Ζουν περίπου 10 με 12 έτη.